Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan liput ovat nyt myynnissä – tarjolla myös paljon ilmaisohjelmaa

Musiikin ajan liput ovat nyt myynnissä – tarjolla myös paljon ilmaisohjelmaa

40 vuotista taivaltaan juhlivan Viitasaaren Musiikin aika -festivaalin liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi:n verkkokaupassa. Yksittäislippujen lisäksi myynnissä on edullisia päivälippuja ja festivaalipassi, jolla pääsee festivaalin kaikkiin 15:een konserttiin.
Maksullisten konserttien lisäksi festivaalilla on myös runsaasti ilmaisohjelmaa, konsertteja, kaksi näyttelyä, seminaareja ja keskusteluja.

Taiteilija Claudia Molitorin monimuotoinen installaatio Listen to my World käsittelee yhteisöllisyyttä ja ihmisten tarinoita ympäri maailmaa. Suomesta teoksessa on ollut mukana viiitasaarelainen kansanmuusikko Pauliina Näsänen. Listen to my World muuntaa pitkään tyhjillään olleen Viitasaaren linja-autoaseman liiketilan taianomaiseksi äänen ja visuaalisten elementtien kudelmaksi, jossa voi pysähtyä teoksessa mukana olleiden henkilöiden tarinoiden äärelle. Installaation lisäksi teos on saanut ilmiasun myös verkkosivuna ja kirjana, jonka tuotto lahjoitetaan Amnesty Internationalille. Installaation avajaisissa tiistaina 5.7. klo 14 taiteilija Claudia Molitor on paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Musiikin aika 40 vuotta -näyttelyssä Viitasaaren kirjaston näyttelytilassa on esillä muistoja, valokuvia ja arkistojen aarteita niin festivaalin hurjilta nuoruusvuosilta kuin seesteisemmiltä vuosikymmeniltä. Näyttelyvieraille tarjoutuu mahdollisuus jättää näyttelyyn myös oma muistonsa Musiikin ajasta. Lauantaina ja sunnuntaina näyttely on avoinna tunnin ajan ennen iltapäivän konsertteja, jolloin näyttelyyn tutustumisen yhteydessä voi jututtaa festivaalin aiempien vuosien voimahahmoja, mm. toiminnanjohtajana työskennellyttä Minna Huuskosta, roudausking Jyrki Kemppaista sekä festivaalin yhdessä Jukka Tiensuun kanssa perustanutta harmonikkataiteilija Timo Kinnusta.

Festivaalin runsas puheohjelma alkaa avajaispäivänä 5.7. Viitasaaren kaupungin järjestämällä juhlaseminaarilla, jonka päävieraana on kulttuuri- ja tiedeministeri Petri Honkonen. Puhujina on hänen lisäkseen vaikuttava joukko muita suomalaisia nykymusiikkikentän ja kulttuurialan vaikuttajia, mm. tieto-Finlandialla palkittu Osmo-Tapio Räihälä, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, säveltäjät Riikka Talvitie ja Tapio Tuomela ja tietenkin myös Musiikin ajan nykyinen taiteellinen johtaja Johan Tallgren. Puheiden lomassa kuultavista musiikkiesityksistä vastaavat Viitasaaren ja Jokilaaksojen musiikkiopiston nuoret sävellysoppilaat.

Myös muuta puheohjelmaa on tarjolla runsaasti festivaalin konserttien lomassa. Säveltäjätapaamisten ohella mielenkiintoisia uusia näkökulmia musiikin tekemiseen tarjoaa kesäakatemian ja Suomen ensimmäinen nykymusiikin kuratointikurssi. Kurssin antia kuullaan kaupungintalon valtuustosalissa sunnuntaina klo 14.

Festivaalin kahtena viimeisenä päivänä esille pääsevät nuoret säveltäjä- ja muusikkolahjakkuudet. Sunnuntaina klo 17 festivaalin residenssiyhtyeet Schallfeld Ensemble ja International Ensemble Modern Academy kantaesittävät kesäakatemian sävellyskurssilla työstettyjä uusia teoksia. Maanantaina klo 17 sävellyskurssilaisten uusia teoksia esittää italialainen Quartetto Maurice. Kantaesityksien lisäksi maanantain konsertissa kuullaan kesäakatemian harmonikkakurssin opiskelijoita.

Musiikin aikaan ovat perinteisesti kuuluneet myös kokeilevat ja uusia esittämisen tapoja tutkivat kurssit. Tänä vuonna tätä edustaa Mark Applebaumin sävelletyn teatterin kollaboraatiokurssi, jonka opiskelijat tarjoilevat monitaiteisen performanssiryppäänsä  maanantaina klo 14. Esitykset levittäytyvät teatterin ja koulukeskuksen alueelle tavalla, joka selviää tarkemmin vasta kurssin ja esitysten aikana.

Kaikkiin puhetilaisuuksiin, näyttelyihin ja kurssien konsertteihin on vapaa pääsy. Konserttilippuja ja -passeja voi ostaa konserttipaikkojen ovelta tuntia ennen konsertin alkua tai torilla olevasta punaisesta lipunmyyntikojusta, joka on avoinna ti–pe klo 13–16 ja la–ma klo 12–14. Lipunmyyntikojusta voi ostaa myös ohjelmakirjoja sekä muita festivaalituotteita.

Lisätietoja:

Tiedottaja Paavo Kässi, press.musiikinaika@gmail.com, +358 40 671 2977
Taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 742 6345
Lipunmyyntivastaava Minja Kuronen, minja.kuronen@musiikinaika.org, +358 44 599 3195

Koko festivaaliohjelmaan pääsee tutustumaan tästä
Ennakkoliput: https://www.lippu.fi/artist/musiikin-aika/