Etusivu > Uutiset

Uutiset

Sävellyskurssi, opettajana Liza Lim

Sävellyskurssi Sävellyskurssi koostuu julkisista luennoista ja yksityistunneista. Kurssille on mahdollista hakea joko optiolla säveltää kamarikokoonpanolle (mm. Quartuor Bozzini,Riot Ensemble  and Norbotten Neo) uusi teos, joka kantaesitetään festivaalin puitteissa tai ilman kantaesitys-optioita. Käytettävissä olevat kokoonpanot (2-8 muusikkoa) ilmoitetaan valituille osallistujille. Sävellysnäytteitä ei tarvitse lähettää ennen kuin verkkoilmoittautuminen on avattu. Liza Lim  Australialainen Liza Lim on säveltäjä,… Lue lisää »

John Cage: Song Books -kurssi, ohjaus / musiikin johto Joan La Barbara

John Cage: Song Books -kurssi John Cage Song Books -kurssi on esityskäytäntöihin keskittyvä kurssi laulajille, soittajille, näyttelijöille, säveltäjille ja äänitaiteilijoille. 1970-luvulla sävelletty Song Books on laajamittainen teatteriteos. Se koostuu 90 soolosta, joita esitetään samanaikaisesti sovitun ajan. Perinteisen nuottikirjoituksen lisäksi tutustutaan graafisen notaation aspekteihin ja tulkitsemiseen, säveltäjän esitysohjeisiin, sisääntuloon ja poistumiseen ja ohjaamiseen näyttämölle. Cage on… Lue lisää »

Aikamme piano, opettajana Marilyn Nonken

Aikamme piano Kurssilla pianonsoiton opiskelijat ja nuoret ammattilaiset pääsevät työskentelemään pianisti Marilyn Nonkenin kanssa 1900-luvun nykypianomusiikin parissa. Nonken on erityisen tunnettu yhteistyöstään spektrimusiikin säveltäjien (Tristan Murail, Hugues Dufourt, Jonathan Harvey) kanssa, mutta hänellä on myös runsaasti kokemusta niin New Yorkin koulukunnan edustajista (Morton Feldman, Alvin Lucier, John Cage) kuin myös 1900-luvun klassikoista (Schönberg, Ives, Messiaen)… Lue lisää »

Kurssit

Musiikin aika -festivaali ja kesäakatemian kurssit järjestetään tänä vuonna 4.-10.7.2023. Kesäakatemia tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmakuuluilta säveltäjiltä, pedagogeilta ja muusikoilta inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Haku kursseille on nyt avattu. Nuoret musiikin ammattilaiset ja edistyneet opiskelijat ovat tervetulleita hakemaan kursseillemme.  Kesäakatemia 2023 tarjoaa kolme kurssia: Australialaisen säveltäjä Liza Limin ohjaama sävellyskurssi, Aikamme piano, opettajana… Lue lisää »

Tule meille töihin!

Musiikin aika -festivaali etsii tiedottajaa 1.4.2023 alkaen osa-aikaiseen työsuhteeseen tai ostopalveluna. 

Monipuolinen juhlafestivaali täytti odotukset

Kahden poikkeusvuoden jälkeen täydessä mitassaan järjestetty Musiikin aika tarjosi kuulijoille uusinta musiikkia taiteen omilla ehdoilla. 40-vuotisjuhliaan viettäneen Musiikin aika -festivaalin monipuolinen anti käynnistyi yhdysvaltalaissäveltäjä Mark Applebaumin teoksen maailman kantaesityksellä. Newyorkilaisen Talea Ensemblen esittämä Venture Capital Punishment herätti kuulijoissa ja lehdistössä sekä innostusta että suopeaa hämmästystä. Konsertissa sekä sitä edeltäneessä juhlaseminaarissa vieraili useita kultturialan vaikuttajia, kuten kulttuuriministeri Petri Honkonen ja kulttuurialan etujärjestö Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.… Lue lisää »

Musiikin ajan 40-vuotishaastatteluja YouTubessa

Vuoden 2021 Musiikin ajassa tehtyjä haastatteluja festivaalin 40. juhlavuodesta. Kuultavina taiteellinen johtaja Johan Tallgren, sellisti Markus Hohti, entinen työntekijä Jari Hoffrén, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen sekä festivaalin perustaja Timo Kinnunen. Videon tekijä: Kim Saarinen.

Musiikin ajan liput ovat nyt myynnissä – tarjolla myös paljon ilmaisohjelmaa

40 vuotista taivaltaan juhlivan Viitasaaren Musiikin aika -festivaalin liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi:n verkkokaupassa. Yksittäislippujen lisäksi myynnissä on edullisia päivälippuja ja festivaalipassi, jolla pääsee festivaalin kaikkiin 15:een konserttiin.Maksullisten konserttien lisäksi festivaalilla on myös runsaasti ilmaisohjelmaa, konsertteja, kaksi näyttelyä, seminaareja ja keskusteluja. Taiteilija Claudia Molitorin monimuotoinen installaatio Listen to my World käsittelee yhteisöllisyyttä ja ihmisten tarinoita ympäri maailmaa. Suomesta teoksessa… Lue lisää »

Kansainvälisiä suurteoksia olemassaolon moninaisuudesta

Luonnon, ihmisyyden ja historian moninaisuus avautuu kaikessa laajuudessaan Musiikin ajan 40-vuotisjuhlavuoden ohjelmistossa, joka on laajempi kuin koskaan. ”Kun vuosi sitten ohjelmisto koostui kotimaisista esiintyjistä ja pienistä teoksista, tänä vuonna kuulemme suuria kantaesityksiä kansainvälisiltä kokoonpanoilta”, festivaalin taiteellinen johtaja Johan Tallgren kuvailee. Mundi Novi – New Worlds -teemalle rakentuvassa festivaalissa tilaa saavat historian katveisiin jääneet äänet.  Philip… Lue lisää »

Musiikin ajan juhlafestivaali kartoittaa uusia maailmoja

Tila ja kuva ovat vahvasti läsnä 40 vuotta täyttävän Musiikin aika -festivaalin teoksissa. MUNDI NOVI – NEW WORLDS -teemalle rakentuvassa juhlaohjelmistossa kuullaan lukuisia kantaesityksiä ja kansainvälisiä yhteistuotantoja. Festivaalin avajaiskonsertissa kuullaan maailmankantaesityksenä Mark Applebaumin suurteos Venture Capital Punishment. Yhdysvaltalainen Applebaum on tullut tunnetuksi teatterillisista ja rajoja rikkovista töistään, eikä Venture Capital Punishment tee tässä poikkeusta. Tunnin mittaisen teoksen esittää nykymusiikkiyhtye Talea Ensemble, jonka edellinen vierailu Musiikin ajassa koettiin vuonna 2017.… Lue lisää »