Etusivu > Uutiset

Uutiset

Musiikin ajan koko ohjelma julkaistu

Kesän 2024 teema Osallisuuspelit tuo Viitasaarelle 4.–7. heinäkuuta tiiviin kattauksen ainutkertaisia konsertteja, joita ei kannata jättää väliin. Tarjolla on muun muassa ääni-installaatioita ja interaktiivisia teoksia sekä keskusteluja osallistumisesta ja osallisuudesta, rakkautta ja tekoälyä unohtamatta. Avajaiskonsertissa torstaina 4.7. esiintyy IEMA Ensemble, josta kerroimme edellisessä uutiskirjeessä. Viitasaari Areenalla esitetään lauantaina 6.7. brittiläisen säveltäjä-laulaja Laura Bowlerin teos Advert,… Lue lisää »

Paikkoja avoinna: Festivaalisihteeri / Harjoittelija

Viitasaaren Musiikin aika -festivaali etsii festivaalisihteeriä / harjoittelijaa 3 kk määräaikaiseen työsuhteeseen. Etsimme osa-aikaiseen ja määräaikaiseen työsuhteeseen festivaalisihteeriä/harjoittelijaa organisoimaan festivaalin taiteilijoiden majoituksia ja lipunmyyntiä sekä hoitamaan muita festivaalin järjestelyihin liittyviä tehtäviä. Lisäksi festivaalisihteeri avustaa toiminnanjohtajaa erilaisissa toimisto- ja raportointitehtävissä. Työ on pääosin etätyönä, mutta festivaalin aikaan harjoittelijan tulee työskennellä Viitasaarella. Festivaali järjestää Viitasaarella majoituksen. Olet etsimämme henkilö,… Lue lisää »

Tule meille kesätöihin!

Nykymusiikkifestivaali Musiikin aika palkkaa viitasaarelaisia nuoria (ja miksei varttuneempiakin) kesätöihin kesän 2024 festivaalille: Työn pituus vaihtelee työtehtävän ja tarpeen mukaan ajalla 29.6.–9.7.2024. Hakijan tulee olla vähintään 15-vuotias. Englannin kielitaito on hakijoilla plussaa, roudareilla ei kuitenkaan välttämätön. Kerro hakemuksessasi, jos olet opiskellut musiikkia, sinulla on ajokortti, tai sinulla on aiempaa työkokemusta. Hae nyt! Paikat täytetään sitä… Lue lisää »

Musiikin aika tutkii osallisuutta ja osallistumista

Viitasaarella järjestettävä festivaali haastaa yleisön mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja mukaansatempaaviin konsertteihin. Kansainvälisiä huippuvieraita ovat muun muassa IEMA Ensemble ja Neko3 -trio. Musiikin ajan avaa tiistaina 2.7. järjestettävä Musiikin aika soi edellä –teemakeskustelu, jossa puhujina ovat muun muassa professori Heikki Hanka Jyväskylän yliopistosta ja säveltäjä, Tampere Biennalen taiteellinen johtaja Minna Leinonen. Viitasaaren kaupungintalolla klo 16.30–19 pidettävä… Lue lisää »

Musiikin aika soi edellä

Voiko pieni saada aikaan suurta? Onko edellä kulkeminen mahdollista myös nykymusiikin yleisösuhteen avartamisessa? Voisiko murtautuminen ulos marginaalista onnistua Keski-Suomen maaseudulta käsin?

Kurssit 2024

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Lue lisää ja hae nyt!

Sävellyskurssi

Viitasaaren Kesäakatemian sävellyskurssin opettajana toimii kesällä 2024 säveltäjä Jesper Nordin.