Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan juhlafestivaali kartoittaa uusia maailmoja

Musiikin ajan juhlafestivaali kartoittaa uusia maailmoja

Tila ja kuva ovat vahvasti läsnä 40 vuotta täyttävän Musiikin aika -festivaalin teoksissa. MUNDI NOVI  NEW WORLDS -teemalle rakentuvassa juhlaohjelmistossa kuullaan lukuisia kantaesityksiä ja kansainvälisiä yhteistuotantoja.

Festivaalin avajaiskonsertissa kuullaan maailmankantaesityksenä Mark Applebaumin suurteos Venture Capital Punishment. Yhdysvaltalainen Applebaum on tullut tunnetuksi teatterillisista ja rajoja rikkovista töistään, eikä Venture Capital Punishment tee tässä poikkeusta. Tunnin mittaisen teoksen esittää nykymusiikkiyhtye Talea Ensemble, jonka edellinen vierailu Musiikin ajassa koettiin vuonna 2017. Applebaumin säveltäjävierailuun kuuluu säveltämistä ja teatteria yhdistävä mestarikurssi, joka järjestetään osana Musiikin ajan yhteydessä pidettävää kesäakatemiaa.

Animaatioelokuvaa ja musiikkia yhdistävä Hibernation on säveltäjä Sebastian Hillin ja kuvataiteilija Jenny Jokelan yhteistyö. Masennusta ja yksinäisyyttä käsittelevässä teoksessa Hillin musiikki kulkee tiiviisti Jokelan unenomaisten kuvien rinnalla. Viitasaarelle vain viikko Pariisin maailmankantaesityksen jälkeen saapuva teos on Musiikin ajan, IRCAM:in, International Ensemble Modern Academyn ja Gaudeamus Muziekweekin yhteistilaus. Kokonaisuus on osa eurooppalaista musiikkiyhteistyötä edistävää ULYSSES-hanketta

Jenny Jokela käyttää animaatioelokuvassaan akryylimaalausta ja digitaalista tekniikkaa.

Koko Musiikin ajan ohjelmisto julkaistaan touko-kesäkuun vaihteessa. Festivaalin avajaispäivänä 5.7. Viitasaaren kaupunki järjestää yhteistyössä Musiikin ajan kanssa juhlaseminaarin, jossa puhujina on suomalaisia nykymusiikkikentän ja kulttuurialan vaikuttajia. Seminaarin päävieraana on kulttuuri- ja tiedeministeri Petri Honkonen.

Festivaalin yhteydessä järjestettävien kesäakatemian kurssien hakuaika on päättynyt. Moninaisuuden kuratointi -kurssin ja Andreas Borregaardin harmonikkakurssin vapaita paikkoja voi tiedustella.

Lisätietoja:


Tiedottaja Paavo Kässi, press.musiikinaika@gmail.com, +358 40 671 2977
Taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 742 6345

www.musiikinaika.org