Etusivu > Uutiset > Aikamme harmonikka, 5.-11.7.2022, opettajana Andreas Borregaard

Aikamme harmonikka, 5.-11.7.2022, opettajana Andreas Borregaard

Andreas Borregaard

Monipuolista uraa solistina ja kamarimuusikkona luonut Andreas Borregaard haluaa tuoda esille harmonikan ilmaisun rikkautta laajemmalle yleisölle. Borregaard on aktiivisesti vaikuttanut harmonikansoiton kehitykseen ja soittimen ohjelmistoon tekemällä yhteistyötä nykysäveltäjien kanssa eri puolilla Eurooppaa – samalla venyttäen muusikkouden rajoja ja tuomalla uusia näkökulmia esiintymiseen. Nykymusiikin rinnalla hän on kiinnostunut myös vanhasta musiikista, ja Borregaardin tulkinnat ovat tuoneetkin uusia vivahteita 1700-luvun kosketinsoitinmusiikkiin. Omien sanojensa mukaan hän on valmis rikkomaan taiteen vakiintuneita konventioita pitääkseen klassisen musiikin elävänä.

Vuodesta 2010 Andreas Borregaard on opettanut harmonikkaa ja kamarimusiikkia Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa ja vuodesta 2017 Norjan musiikkiakatemiassa. Hän on tutkijatohtorina mukana Norjan musiikkiakatemian tutkimushankkeessa, joka keskittyy esiintyjän keholliseen ilmaisuun. 

Borregaardin opetustyössä keskeisiä ovat ilo ja haasteet. Hän on kiitollinen opetustyöstä mahdollisuutena jakaa näkemyksiä klassisesta harmonikasta sekä keskustella musiikin ja musiikin tekemisen merkityksestä yhdessä opiskelijoiden kanssa. 

Viitasaaren kesäakatemian harmonikkakurssi on tarkoitettu harmonikansoiton ammattiopiskelijoille ja nuorille jo valmistuneille ammattilaisille. Kurssille hakijoiden tulee lähettää ilmoittautumislomakkeen mukana lyhyt motivaatiokirje, näytteitä omasta soitosta, sekä lista teoksista, joita aikoo kurssilla työstää. Harjoittavien teosten tulee olla sävelletty 1940-luvun jälkeen, ja ohjelmistoksi voi ehdottaa myös 2-3 harmonikalle sävellettyjä teoksia. Harjoitettavat teokset esitetään kurssin päättävässä loppukonsertissa. 

Kurssille osallistujien ikäraja on 32 vuotta (synt. 1.7.1990 jälkeen). Kurssin opetuskieli on englanti. Kurssimaksuun sisältyy kurssille osallistuminen, kaikille avoimet luennot ja keskustelutilaisuudet sekä pääsy kaikkiin festivaalikonsertteihin.

Hakemukset on lähetettävä viimeistään 14.4.2022

Lisätietoja: http://andreasborregaard.com/who/

Hakemuksiin liittyvät tiedustelut ja kysymykset: johan.tallgren@musiikinaika.org