Etusivu > Uutiset > Kurssit

Kurssit

Musiikin aika -festivaali ja kesäakatemian kurssit järjestetään tänä vuonna 4.-10.7.2023. Kesäakatemia tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmakuuluilta säveltäjiltä, pedagogeilta ja muusikoilta inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Haku kursseille on nyt avattu. Nuoret musiikin ammattilaiset ja edistyneet opiskelijat ovat tervetulleita hakemaan kursseillemme. 

Kesäakatemia 2023 tarjoaa kolme kurssia: Australialaisen säveltäjä Liza Limin ohjaama sävellyskurssi, Aikamme piano, opettajana Marilyn Nonken, sekä Joan La Barbaran kurssi säveltäjä John Cagen ikonisen Song Books -teoksen ympäriltä. Kaikki kolme mentoria opettavat ensimmäistä kertaa Suomessa. 

Vuonna 2023 on  kulunut  40 vuotta John Cagen legendaarisesta vierailusta Viitasaarella. Muistamme sen monella tavalla niin festivaalin ohjelmassa kuin Cagen tuotantoon keskittyvällä kurssilla. Legendaarinen äänitaiteilija ja säveltäjä Joan La Barbara valmentaa kurssin opiskelijoita John Cagen Song Books -kokoelman esitykseen.

Aikamme piano -kurssilla työskennellään aikamme pianomusiikin parissa yhdysvaltalaisen pianisti Marilyn Nonkenin johdolla. Nonken on erityisen tunnettu yhteistyöstään spektrimusiikin säveltäjien, esim. Tristan Murail, Hugues Dufourt ja Jonathan Harvey kanssa. Hänellä on myös runsaasti kokemusta New Yorkin koulukunnan edustajista, kuten Morton Feldman, Alvin Lucier, John Cage, sekä 1900-luvun klassikoista, esim. Schönberg, Ives ja Messiaen. Nonken on kantaesittänyt myös lukuisia nuoremman säveltäjäsukupolven teoksia. 

Aiemmin Musica nova Helsingissä aiemmin vieraillut australialainen Liza Lim vierailee Musiikin Ajassa ensimmäistä kertaa. Hänen sävellyskurssillaan osallistujilla on mahdollisuus säveltää uusi teos, joka  kantaesitetään festivaalilla. Sävellyskurssin teoksia esittävät Viitasaarelle saapuvat Quatuor Bozzini Kanadasta, Norrbotten Neo Ruotsista  ja  Riot Ensemble Englannista. 

Haku sävellyskursseille on auki 28.2.2023 asti. Aikamme piano – ja Johan Cage Song Books -kursseille voi hakea 2.4.2023 asti. 

Lisätiedot/ yhteydenotot:

taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, p. 040 966 3695