Etusivu > Uutiset > Sävellyskurssi, opettajana Liza Lim

Sävellyskurssi, opettajana Liza Lim

Liza Lim

Sävellyskurssi

Sävellyskurssi koostuu julkisista luennoista ja yksityistunneista. Kurssille on mahdollista hakea joko optiolla säveltää kamarikokoonpanolle (mm. Quartuor Bozzini,Riot Ensemble  and Norbotten Neo) uusi teos, joka kantaesitetään festivaalin puitteissa tai ilman kantaesitys-optioita. Käytettävissä olevat kokoonpanot (2-8 muusikkoa) ilmoitetaan valituille osallistujille. Sävellysnäytteitä ei tarvitse lähettää ennen kuin verkkoilmoittautuminen on avattu.

Liza Lim 

Australialainen Liza Lim on säveltäjä, pedagogi ja tutkija, jonka musiikki keskittyy kollaboratiivisiin ja monikulttuurisiin käytäntöihin. Kauneus, raivo, ympäristötietoisuus ja naissukupolvien välinen henkinen yhteys ovat hänen viimeaikaisen tuotantonsa keskeisiä teemoja. Hänen laaja sarjansa Extinction Events and Dawn Chorus (2018) tuo esiin ekologisen kuuntelun yli ihmisten luomaan maailmaan ja sai paljon huomiota kansainvälisesti. Kysytty tilausteosten säveltäjä, Lim on sävellysprofessori Sydneyn konservatoriossa (Sculthorpe Chair of Australian Music), ja vuosina 2021–22 hän on toiminut tutkijana Wissenschaftskolleg zu Berlin’issa. 

Limin sävellystyön skaala on laaja, intiimeistä ja kollaboratiivisista soitinsooloista viiteen hyvin erilaiseen oopperaan. Vuodesta 1992 hänen musiikkinsa julkaisijana on toiminut Casa Ricordi (Milan, London, Berlin). Limin sävellyksiä on levytetty 8 monografisilla CD-levyllä ja 26 muissa levytyksissä. CD-julkaisut ja teosten ensi-illat näkyvät New Yorkersin kulttuurisivuilla. Suomessa Lim on ollut residenssitaiteilijana Music Nova – festivaalilla Helsingissä vuonna 2003. 

http://lizalimcomposer.com

  • Edistyneet musiikin opiskelijat ja musiikin ammattilaiset
  • Yläikäraja: Syntynyt jälkeen 1.7.1991 
  • Kurssin kieli: Englanti

Hakijaprofiili

Liitteet hakulomakkeeseen: 

CV tai vastaava aiemman sävellystyön kuvaus, PDF-muodossa tai kotisivulinkkinä

Aiempien sävellysten partituurit (2-3 kappaletta, PDF)

Omien sävellysten äänitteet (mp3, mp4)

Haku viimeistään:

28.2.2023, 24:00 Suomen aika (EET)