Etusivu > Uutiset > John Cage: Song Books -kurssi, ohjaus / musiikin johto Joan La Barbara

John Cage: Song Books -kurssi, ohjaus / musiikin johto Joan La Barbara

Joan La Barbara

John Cage: Song Books -kurssi

John Cage Song Books -kurssi on esityskäytäntöihin keskittyvä kurssi laulajille, soittajille, näyttelijöille, säveltäjille ja äänitaiteilijoille. 1970-luvulla sävelletty Song Books on laajamittainen teatteriteos. Se koostuu 90 soolosta, joita esitetään samanaikaisesti sovitun ajan. Perinteisen nuottikirjoituksen lisäksi tutustutaan graafisen notaation aspekteihin ja tulkitsemiseen, säveltäjän esitysohjeisiin, sisääntuloon ja poistumiseen ja ohjaamiseen näyttämölle. Cage on tarkoittanut osan sooloja muokattaviksi elektronisesti, mikä luo haasteensa reaaliaikaiselle prosessoinnille eri mikrofoniasemilla. Kurssi huipentuu esiintymiseen festivaalilla.  

Joan La Barbara

Urallaan säveltäjänä, ääni- ja performanssitaiteilijana sekä näyttelijänä Joan La Barbara on tutkinut ihmisääntä monipuolisena soittimena, laajentaen laulutekniikoita ja luoden uniikin kokeellisen ilmaisukielen.  Multiphonics-efektit, ululointi ja glottaaliäänet ovat leimallisesti hänen keksintöjään, joiden vaikutus on ulottunut eri sukupolvien laulajiin ja säveltäjiin. La Barbaran sävellyksiä usealle äänelle, musiikkiteatterille ja kamariyhtyeille on palkittu Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Lukuisia La Barbaran teoksia on tilattu teattereihin, konsertteihin ja radiolähetyksiin. 

La Barbara on esiintynyt ja levyttänyt uransa alkuvaiheessa Steve Reichin, Philip Glassin ja jazz-taiteilijoiden Jim Hallin, Hubert Lawsin, Enrico Ravan sekä sovittaja Don Sebeskyn kanssa. Siinä aikana kehittyi hänen ainutlaatuinen vokaali-instrumentaali äänensä. La Barbaraa on ylistetty “yhtenä suurimmista lauluvirtuooseista” (San Fransisco Examoner). 

Joan La Barbara on kantaesittänyt useiden amerikkalaisten säveltäjien läpimurtoteoksia, kuten Philip Glassin ja Robert Wilsonin Einstein on the Beach ja Morton Feldmanin ikoninen Three Voices. Useiden kansainvälisesti merkittävien julkaisujen ohella (”Three Voices for Joan La Barbara by Morton Feldman”, ”Joan La Barbara Singing through John Cage” ja ”Joan La Barbara/Sound Paintings”) , hänen levyttäjiin kuuluvat mm. A&M Horizon, Centaur, Deutsche Grammophon, Elektra-Nonesuch, Mode, Music & Arts, New World, Sony, Virgin, Voyager and Wergo. 

Opiskeltuaan Syracusen ja New Yorkin yliopistoissa sekä Tanglewood/Berkshire Music Centerissä, La Barbara sai oppia säveltäjiltä, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä yli neljänkymmenen vuoden ajan. Viimeaikaiseen koulutukseen kuuluu syventyminen Scene Study -näyttelijäntyöhön Michael Beckettin ja Austin Pendletonin kanssa. La Barbara kuuluu Ne(x)tworks -yhtyeen perustajiin ja johtaa MATA -yhtyettä. La Barbara on toiminut taiteellisena johtajana Carnegie Hallin pitkäaikaisessa “When Morty Met John” sarjassa, keskittyen John Cagen, Morton Feldmanin ja New Yorkin koulukunnan säveltäjien tuotantoon. La Barbara toimii julkaisijana ja säveltäjänä ja kuuluu alan järjestöihin (ASCAP).

joanlabarbara.com

Hakijaprofiili:

Ikäraja: syntynyt 1.7.1988 jälkeen

Opetuskieli: englanti

Vaadittavat liitteet sähköiseen hakulomakkeeseen:

Hakulomake

Kaksi näytettä esiintymisestäsi (ääni tai video)

Lyhyt motivaatiokirje, joka sisältää toiveet esitettävästä Song Book – teoksesta

CV englanniksi tai suomeksi