Etusivu > Uutiset > Kurssit 2024

Kurssit 2024

Ohjelmistokehittäjä ja yleisötyöskentelyn huippunimi Viitasaaren Kesäakatemian opettajina! Tule inspiroitumaan ja opiskelemaan aikamme musiikkia!

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Tämänvuotisesta sävellyskurssista vastaa ruotsalainen Jesper Nordin, jonka musiikkia on kuultu muun muassa Musiikin ajassa Tuuli Lindebergin ja Petri Kumelan esittämänä. Hänen musiikissaan on vahvoja vaikutteita ruotsalaisesta kansanmusiikista, rockista ja improvisaatiosta. Pekka Kuusisto ja Esa-Pekka Salonen kantaesittivät lokakuussa Nordinin teoksen Convergence viululle ja orkesterille San Franciscon orkesterin kanssa. 

Nordin on tunnettu myös ohjelmistokehittäjänä. Esimerkiksi Reactional Musicin sovellukset luovat mahdollisuuksia vuorovaikutteisen musiikin ja pelillisyyden välille.

Säveltäjä, oboisti ja kuraattori Cathy Millikenin kurssilla “Iloksi – Liikkuvat & osallistavat tilat” paneudutaan yhteistekemisen haasteisiin, mahdollisuuksiin ja niin ikään yleisön osallistamiseen. Myös Milliken on tuttu Viitasaarelta, jossa hän vieraili kesällä 2017 Taide ja Autonomia -seminaarin puhujana. Millikenin osallistavan tekemisen ja yleisötyön kurssi on tarkoitettu edistyneille musiikin opiskelijoille ja musiikin ammattilaisille.

Säveltäjinä, muusikkoina ja kuraattoreina Nordin ja Milliken ovat mielenkiintoisia ja avarakatseisia tekijöitä tässä ja nyt. He työskentelevät ajassa resonoivien ja vuorovaikutteisuuteen linkittyvien kysymysten kanssa, kertoo Musiikin ajan taiteellinen johtaja Johan Tallgren. – Molempien profiili on laaja-alainen. Heidän työskentelynsä kuvastaa tapaa toimia tänään ja soveltuu mainiosti tulevan kesän temaattisiin painopisteisiin, hän lisää.  

– Milliken on oman taiteellisen työnsä ohella osallistavan yleisötyön johtavia nimiä kansainvälisellä musiikkikentällä. Nordin puolestaan on luonut vuorovaikutteisia ohjelmistoja musiikki- ja pelialoilla.

Hakuajat päättyvät 29. helmikuuta (Jesper Nordinin kurssi)
ja 14. maaliskuuta (Cathy Millikenin kurssi).


Lisätietoja ja hakemuskaavake sävellyskurssille
Lisätietoja ja hakemuskaavake Iloksi – Liikkuvat & osallistavat tilat -kurssille

Koko festivaaliohjelma julkaistaan toukokuussa.

Lisätietoja:

Taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 742 6345