Etusivu > Uutiset > ”Iloksi” – Liikkuvat & osallistavat tilat 

”Iloksi” – Liikkuvat & osallistavat tilat 

”…vuorovaikutus kirkastaa näkemyksiämme
ja laajentaa ymmärrystämme toisista ihmisistä.”
– Richard Sennett, Yhdessä

Viitasaaren Kesäakatemian osallistavan tekemisen ja yleisötyön kurssi on tarkoitettu edistyneille musiikin opiskelijoille ja musiikin ammattilaisille. Opetuskieli on englanti. Kurssille on ikäraja. Hakijan tulee olla syntynyt 1.7.1989 tai sen jälkeen.

Kurssi toteutetaan 2.–7.7. työpajoina, joissa luomme yhteisen teoksen ja tutkimme tapoja eri ikäisen yleisön osallistamiseen teoksen esityksen aikana. Hakeaksesi kurssille voit olla säveltäjä, instrumentalisti tai laulaja/esiintyjä.

Kurssi ei vaadi aiempaa kokemusta yhteisteosten tekemisestä. Kaikilta hakijoilta odotetaan kuitenkin kokemusta esiintymisestä ja motivaatiota kollaboraatiotyöskentelyyn. Liitä hakemukseesi lyhyt englanninkielinen kirje, jossa kerrot, millä tavalla haluaisit osallistua kurssille.  
Otamme vielä vastaan hakemuksia!

Prosessi ja osallistaminen pääosassa

Työpajoissa improvisoimme, sävellämme ja kokoamme yhdessä musiikkiteoksen. Se voi sisältää tekstiä, liikettä ja äänitaidetta. Tavoitteena on työstää, pohtia ja kokeilla erilaisia yhteistyöprosesseja, jotka johtavat taiteellisesti ajankohtaiseen ja vaikuttavaan teokseen. Työskentelyn tavoitteena on myös tuoda esille työpajaan osallistuvien omat vahvuudet ja hyödyntää niitä teoksen luomisessa.

Esiintyjien suhdetta yleisöön työstetään tuomalla kuulijat mukaan esitykseen. Koemme spontaaneja, iloisia luomisen ja improvisoinnin hetkiä. Näin yleisöstä tulee myös olennainen osa festivaalilla esitettävää yhteisteosta. Annamme Shakespearen Kesäyön unelman tekstin johdattaa meidät yhteistyöhön: ”Huvinne vuoksi!”

Kurssilla syntyvä esitys, ”Delight” (Iloksi), on osa Millikenin Fluid Public -teossarjaa. 

Cathy Milliken

Kurssin opettaja Cathy Milliken on tunnettu ilmaisuvoimaisesta soitin- ja vokaalimusiikistaan. Hän on kansainvälisesti arvostettu muusikko ja säveltäjä. Monipuolisena esiintyjänä hän on tunnettu myös oboe- ja vokaali-improvisaatioistaan. 

Milliken nauttii luovuuden ja osallistumisen mahdollistamisesta. Hänen monipuolinen työskentelynsä johtavana säveltäjänä, taiteellisena johtajana, asiantuntijana ja esiintyjänä on saanut huomiota ympäri maailmaa.

Cathy Milliken on syntynyt Brisbanessa ja asuu Berliinissä. Hän sai muusikon koulutuksensa Australiassa (pääaineena oboe ja piano) ja jatkoi opiskelua Euroopassa opettajinaan Heinz Holliger ja Maurice Bourgue.

Ensemble Modernin perustajajäsenenä Milliken on tehnyt tiivistä yhteistyötä György Ligetin, Karlheinz Stockhausenin, Pierre Boulezin, Fred Frithin ja Frank Zappan kanssa.

Vuosina 2025–2012 hän toimi Berliinin filharmonikkojen yleisötyöosaston johtajana. Osallistavien sävellysteostensa myötä hän on vieraillut muun muassa Etelä-Afrikassa, Japanissa ja Omanissa.

Milliken on säveltänyt oopperoita sekä musiikkia elokuviin, radioon ja konsertteihin. Hänen teoksiaan ovat tilanneet mm. Southbank Centre London, Donaueschinger Musiktage, Staatsoper Berlin ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri Musica Viva. Tällä hetkellä Cathy Milliken on myös Ensemble Extrakte Berlin -yhtyeen jäsen. Vuosina 2018–2020 hän toimi Adelaide Symphony Orchestran residenssisäveltäjänä.

Cathy Milliken on palkittu muun muassa palkinnoilla Prix Italia ja APRA AMCOS/AMC Art Music Award.

Hakemukseen tarvitset seuraavat liitteet:
– CV tai vastaava aiemman työn kuvaus säveltäjänä, esiintyjänä tai pedagogina, PDF-muodossa tai linkkinä
– Kaksi näytettä esiintymisestäsi tai teoksistasi säveltäjänä/improvsoijana (ääni tai video linkkeinä).

Kurssin hinta: 
350 €
Kurssimaksu sisältää osallistumisen kurssille sekä sisäänpääsyn Musiikin ajan 2024 konsertteihin.

Mahdolliset kysymykset ja lisätiedot:
Taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 742 6345

Otamme vielä vastaan hakemuksia!

Hakemukset pitää lähettää 14.3.2024 mennessä