Etusivu > Uutiset > Viitasaaren Musiikin aika mukana nelivuotisessa Luova Eurooppa –hankkeessa

Viitasaaren Musiikin aika mukana nelivuotisessa Luova Eurooppa –hankkeessa

Viitasaaren Musiikin aika on partnerina Luova Eurooppa –rahoitusta saaneessa Ulysses-hankkeessa. Hanke on jatkoa vuosina 2012–2016 toimineelle Ulysses Network –hankkeelle, jossa Musiikin aika myös oli mukana pääosin samojen partnereiden kanssa. Hankkeen tavoite on tarjota nuorille nykymusiikin tekijöille, säveltäjille, taiteilijoille ja yhtyeille mahdollisuus kehittyä, tehdä yhteistyötä ja löytää työmahdollisuuksia. Hanke tarjoaa polkuja eurooppalaisten toimijoiden välille, joita pitkin mukana olevat nuoret ammattilaiset voivat matkata ja edetä osaamisensa kartuttamisessa. Hankkeen tärkeä osuus on yleisön tekemä matka uuden musiikin maailmaan.

Musiikin aika toteuttaa hankkeessa mm. kesäakatemian kautta koulutusta nuorille säveltäjille ja esiintyjille, säveltäjien ja yhtyeiden yhteistyöprojekteja jotka tuottavat kantaesityksiä, seminaareja ja verkottumistilaisuuksia sekä monenlaisia yleisötyön tapoja.

Hanke on laajamittainen yhteistyöhanke, ja se sai EU:n komission tukea maksimimäärän, 2 milj. € neljän vuoden ajalle. Viitasaaren Musiikin ajan osalta hankkeen kokonaisbudjetti neljän vuoden aikana on noin 260 000 €. Hanke alkaa 1.6.2016.

Hanketta koordinoi ranskalainen IRCAM (Institut de recherche et de coordination acoustique musique) ja Musiikin ajan lisäksi partnereita ovat Aldeburgh Music (UK), Flagey (BE), Divertimento Ensemble (IT), Fondation Royaumont (FR), Institut für Kulturelle Innovationsforschung – new classical e.V. Summer Academy OPUS XXI (DE), Impuls (AT), Internationale Ensemble Modern Akademie (DE), Internationales Musikinstitut Darmstadt (DE), Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EE), Gaudeamus Muziekweek (NL) ja Ultima Oslo Contemporary Music Festival (NO).