Etusivu > Uutiset > Tule mukaan yhteisölliseen ääni- ja tilateokseen!

Tule mukaan yhteisölliseen ääni- ja tilateokseen!

Olitpa sitten musiikin harrastaja tai ammattilainen, sinulla on nyt mahdollisuus päästä mukaan toteuttamaan ainutlaatuista konserttikokemusta. Quatuor Bozzini -jousikvartetti tuo Viitasaaren kirkkoon lauantaina 8. heinäkuuta konsertin, jossa kuka tahansa soittotaitoinen voi osallistua esitykseen instrumentista ja musiikinlajista riippumatta. Esitystä on toteuttamassa joukko Viitasaaren musiikkiopiston oppilaita, ja mukaan mahtuu myös muita innokkaita muusikoita. Mukaan etsitään soittimia, joilla on mahdollista soittaa pitkään samaa säveltä: esimerkiksi jousisoittimet, puhaltimet ja laulu ovat hyviä vaihtoehtoja. 

Esitys rakennetaan Quatuor Bozzinin ohjauksessa, ja siinä esitetään James Tenneyn teos In a Large Open Space. Teos perustuu yksinkertaiseen musiikilliseen asteikkoon (ks. kuva nuotista ohessa), ja musiikin saa soittaa millä soittimella tahansa. Tarkemmat esitysohjeet antaa Quatuor Bozzini, jonka johdolla järjestetään myös avoin harjoitus konserttia varten. Lopputuloksena syntyy hidas ja rauhallinen äänikylpy, jonka aikana yleisö saa liikkua vapaasti ympäri kirkkosalia musiikin ympäröimänä.

Tenneyn teos on luonteeltaan meditatiivinen, ja siinä tutkitaan pitkiä ääniä ja niiden ominaisuuksia. Teos hyödyntää monipuolisesti esityspaikkaa tilana, ja esityksestä muodostuukin vahvasti sekä musiikillinen että tilallinen kokemus. 

Projekti toteutetaan yhteistyössä Viitasaaren musiikkiopiston kanssa.

Ilmoittautumisohjeet ja aikataulu

Ilmoittaudu mukaan projektiin lähettämällä sähköpostia Melik Turuselle, melik.turunen@helsinki.fi. Kirjoita viestisi otsikoksi ”Tenney”. Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä instrumenttisi sekä kuvaile lyhyesti musiikillista taustaasi. Harjoitusaikataulusta saat lisätietoa ilmoittautumisen yhteydessä.

James Tenney, Berlin, 1994 In a large, open space Nuotit