Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan uudeksi toiminnanjohtajaksi Mikko Leppänen

Musiikin ajan uudeksi toiminnanjohtajaksi Mikko Leppänen

Viitasaarella vuosittain järjestettävä Musiikin aika -festivaalin osa-aikaisena toiminnanjohtajana aloittaa 1.1.2020 musiikin maisteri Mikko Leppänen Helsingistä. Musiikin aika – Time of Music on Suomen vanhimpia nykymusiikin festivaaleja, jolla on useita kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Helsingissä asuva Leppänen toimii tällä hetkellä osa-aikaisesti valtakunnallisen nuorten sinfoniaorkesteri Vivon intendenttinä, missä tehtävässä hän jatkaa edelleen. Leppänen on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutusohjelmasta ja kauppatieteiden kandidaatiksi Helsingin kauppakorkeakoulusta. Leppänen on musiikin tuottamisen ammattilainen, jolla on lisäksi monipuolinen tausta taidemusiikin parissa toimivista yhdistyksistä sekä työntekijänä että luottamustoimien hoitajana. Taidemusiikkifestivaalien parissa Leppänen on aiemmin työskennellyt Helsingin Urkukesä -festivaalin vastaavana tuottajana sekä Sysmän Suvisoiton toiminnanjohtajana vuosina 2012–2015. Ennen kulttuurialalle siirtymistään hän työskenteli kansainvälisissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. ”Musiikin aika on Suomen taidetapahtumien joukossa ainutlaatuinen festivaali, ja odotan siksi innolla uusia ammatillisia haasteita nykymusiikin parissa”, Leppänen kertoo.

Aiemmin tehtävää hoitanut Mikko Vehkaperä siirtyy takaisin tehtäviinsä Lapin yliopistossa. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa säveltäjä Johan Tallgren.

Seuraava Musiikin aika -festivaali järjestetään Viitasaarella 30.6.–5.7.2020. Festivaalin yhteydessä järjestettävät Kesäakatemian kurssit julkaistaan ja kurssihaku avautuu tammikuun loppupuolella.

Lisätietoja antaa taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 724 6345.