Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan toiminnanjohtajaksi Kristiina Penttinen

Musiikin ajan toiminnanjohtajaksi Kristiina Penttinen

Viitasaarella vuosittain järjestettävä Musiikin aika -festivaalin toiminnanjohtajana aloittaa 1.1.2021 filosofian maisteri Kristiina Penttinen. Musiikin aika – Time of Music on Suomen vanhimpia nykymusiikin festivaaleja, jolla on useita kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Pihtiputaalla asuva Penttinen on toiminut intendenttinä Tampereen ja Joensuun kaupunginorkestereissa sekä Merikanto-opiston apulaisrehtorina. Nykyisin hän tekee väitöstutkimusta Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurintutkimuksen laitoksella.

– Olemme innostuneita siitä, että saimme festivaalin toiminnanjohtajaksi Kristiina Penttisen, joka tuntee nykymusiikkia, kansallista kulttuurikenttää, festivaalin historiaa, ja Viitasaarta, perustelee festivaalia järjestävän Viitasaaren Kesäakatemia ry:n hallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula. 

Musiikin Aika-festivaali uudistaa parhaillaan strategiaansa. Kristiina Penttinen visioi, että festivaali voisi tulevaisuudessa kiinnittyä entistä tiiviimmin osaksi Viitasaaren ja lähikuntienkin elämää ja kulttuuria. 

– Festivaalin 40. juhlavuoden lähestyessä yhteyksien vahvistaminen sekä kansainvälisesti että paikallisesti on tärkeää. Omana tavoitteenani on tiiviimpi yhteistyö oppilaitosten, yritysten, kylien ja asukkaiden kanssa, Löytänältä kotoisin oleva Kristiina Penttinen linjaa.

Toiminnanjohtajan tehtävä on osa-aikainen. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa säveltäjä Johan Tallgren.

Seuraava Musiikin aika -festivaali järjestetään Viitasaarella 5.–12.7.2021.

Lisätietoja:

Taiteellinen johtaja Johan Tallgren,
johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 724 6345

Hallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, +358 50 530 9697

 Kristiina Penttinen +358 50 368 1233