Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan kurssiopettajina Chaya Czernowin, Jennifer Walshe & Tomomi Adachi sekä IRCAMin elektroniikka-asiantuntijat

Musiikin ajan kurssiopettajina Chaya Czernowin, Jennifer Walshe & Tomomi Adachi sekä IRCAMin elektroniikka-asiantuntijat

Musiikin ajan kurssien ennakkotiedot on julkaistu, ja kursseille ilmoittautuminen alkaa 15.1.2018. Huippuopettajien pitämät kurssit järjestetään Musiikin ajan yhteydessä 3.-9.7.2018 Viitasaarella.

Sävellyskurssin opettaja on Chaya Czernowin. Israelilaissyntyisen Czernowinin musiikkia on esitetty laajasti ympäri maailmaa parhaimpien orkestereiden ja muusikoiden toimesta. Hän on säveltänyt teoksia muun muassa Daniel Barenboimin West-Eastern Divan -orkesterille ja hänen oopperansa ovat usein nostettu vuoden kohokohdiksi maineikkaassa Opernwelt -lehdessä. Sävellyksistään useasti palkittu Czernowin oli ensimmäinen nainen, joka nimitettiin sävellyksen professoriksi Wienin esittävän taiteen yliopistoon 2006-2009, sekä Harvardin yliopistoon, jossa hän on toiminut pääsävellysprofessorina vuodesta 2009. Musica nova Helsingissä hän vieraili vuonna 2013.

Jo lähes kulttimaineessa oleva laulaja-säveltäjä Jennifer Walshe ja japanilainen äänirunoilija ja improvisaattori Tomomi Adachi saapuvat pitämään improvisaatiokurssia. Adachi ja Walshe ovat esiintyneet yhdessä tavattuaan New Yorkissa vuonna 2010, keskittyen teoksissaan yhdistämään ääniään elektroniikan, esineiden ja instrumenttien kanssa. Kurssilla painotetaan improvisaation ja ääni-improvisaation fyysisiä ja spatiaalisia näkökohtia.

Elektroniikka-laboratorio tarjoaa moduleita säveltäjille, esiintyjille ja musiikkiteknologian ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita nykymusiikista ja teknologian käytön eri osa-alueista ja uusimmista tuulista. IRCAMin asiantuntijat sekä elektroniikan käyttöön perehtyneet säveltäjät ja esiintyjät mentoroivat osallistujia, jolloin osallistuminen omalla teknisen tietämyksen tasolla on mahdollista.