Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan koko ohjelma julkaistu

Musiikin ajan koko ohjelma julkaistu

Suomen vanhin vuosittainen nykymusiikkifestivaali kokoaa nykymusiikin huippunimet Viitasaarelle jälleen 4.-9. heinäkuuta. Festivaalin avaa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen Suomessa vieraileva London Sinfonietta. Tapahtuman muita vieraita ovat muun muassa säveltäjä-laulaja Joan La Barbara, ruotsalainen Norrbotten NEO -yhtye sekä australialainen säveltäjä Liza Lim.

London Sinfonietta tuo Viitasaarelle nykymusiikin klassikkoteoksiin kuuluvan Hans Werner Henzen laulusarjan Voices, joka kuullaan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Ajankohtaisia aiheita käsittelevä teos esitetään kahden konsertin kokonaisuutena 4.-5.7. Samoissa konserteissa kuullaan myös ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin liittyviä kantaesityksiä.

Yhdysvaltalainen Joan La Barbara tunnetaan monipuolisena esiintyjänä, joka on laajentanut ihmisäänen ilmaisumahdollisuuksia perinteisestä poikkeavilla laulutekniikoilla. Viitasaarella hän esittää sekä omia teoksiaan että muun muassa pitkäaikaisen kollegansa John Cagen musiikkia. La Barbaraa kuullaan myös Ääniä & levysoittimia -konsertissa yhdessä säveltäjä-äänitaiteilija Mariam Rezaein kanssa sekä John Cage: Song Books -konsertissa, jossa Musiikin ajan kurssilaiset tarttuvat La Barbaran johdolla Cagen laajaan Song Books -teoskokoelmaan.

Palkittu australialainen säveltäjä Liza Lim tutkii teoksissaan muun muassa yliluonnollisuutta ja rituaaleja sekä tulikärpäsiä ja muita valoa tuottavia olentoja. Hänen teoksiaan esittävät Viitasaarella niin Norrbotten NEO kuin kanadalainen Quatuor Bozzini -jousikvartetti. Limiltä kuullaan myös kantaaottava Extinction Events and Dawn Chorus teos, joka on väkevä muistutus valtameriin kertyvän muovisaasteen aiheuttamista ongelmista. 

Festivaalin päättävässä Valohämyssä konsertissa Viitasaaren kirkossa liikutaan hämyisissä tunnelmissa yön ja päivän välillä. Ohjelmassa on muun muassa Minna Leinosen ja Kate Mooren luonnonäänistä inspiroituneita teoksia sekä Cecilia Damströmin Celestial Beings, joka johdattelee kuulijat antiikin Kreikan jumalatarten pariin.

Musiikin ajan muita huippuhetkiä ovat muun muassa Riot Ensemblen konsertti pimeässä sekä Quatuor Bozzinin toteuttama meditatiivinen ääni- ja tilateos. Joissain ennakkotiedoissa mainittu NEKO3 -yhtyeen esiintyminen sen sijaan siirtyy ensi vuoteen.

Liput ovat myynnissä Lippupisteessä 1.6. alkaen. Yksittäislippujen lisäksi Musiikin aikaan voi ostaa koko festivaalin kattavan edullisen festivaalipassin sekä päivälippuja. London Sinfoniettan ja huippusolistien 2000-luvun ääniä –konsertteihin on lisäksi tarjolla kahden konsertin yhteislippu. Koko ohjelmaan voit tutustua verkkosivuillamme osoitteessa musiikinaika.org, ja liput voit ostaa Lippupisteen verkkokaupasta.

LISÄTIETOJA:

Tiedottaja Sampsa Heiniö, press.musiikinaika@gmail.com, +358 40 671 2977

Taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 742 6345