Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan koko ohjelma julkaistu

Musiikin ajan koko ohjelma julkaistu

Kesän 2024 teema Osallisuuspelit tuo Viitasaarelle 4.–7. heinäkuuta tiiviin kattauksen ainutkertaisia konsertteja, joita ei kannata jättää väliin. Tarjolla on muun muassa ääni-installaatioita ja interaktiivisia teoksia sekä keskusteluja osallistumisesta ja osallisuudesta, rakkautta ja tekoälyä unohtamatta. Avajaiskonsertissa torstaina 4.7. esiintyy IEMA Ensemble, josta kerroimme edellisessä uutiskirjeessä.

Viitasaari Areenalla esitetään lauantaina 6.7. brittiläisen säveltäjä-laulaja Laura Bowlerin teos Advert, jossa kohtaavat ainutlaatuisella tavalla äänitaide ja tatuointi. Teos kuvaa henkilökohtaisen markkinoinnin ja brändäyksen paineita aikamme virtuaalisessa ja todellisessa elämässä. Esittäjinä ovat saksalainen Decoder-nykymusiikkiyhtye ja säveltäjä Bowler itse.

Alttoviulisti Hanna Hohti esittää Viitasaaren kirkossa 6.7. kiinnostavan soolo-ohjelmiston, jossa liikutaan todellisuuden ja surrealismin välimaastossa. Tanskalaisen Josefine Opsahlin teos Seidr johdattelee yleisön pohjoismaisen muinaiskulttuurin pariin. Jännittävän ohjelman täydentävät suomalaisen Perttu Haapasen, ruotsalaisen Jesper Nordinin ja norjalaisen Tine Surel Langen teokset. Konsertin tekniikasta vastaa Anders Pohjola.

Festivaalin päätöskonsertissa sunnuntaina 7.7. kuullaan saksalaisen Alexander Schubertin teos Angel Death Traps, jossa tekoäly muokkaa rakkauslauluista koostuvan kokonaisuuden samanaikaisesti intiimiksi ja objektiiviseksi. Musiikin ajassa aiemminkin vieraillut Schubert tunnetaan nimenomaan säveltäjänä, joka hyödyntää taitavasti tekoälyä musiikissa ja installaatiotaiteessa. Teoksen esittää Musiikin ajan residenssiyhtye, suomalais-tanskalainen Neko3, jonka jäsenet ovat lyömäsoittajat Kalle Hakosalo ja Lorenzo Colombo sekä kosketinsoittaja Fei Nie. Angel Death Traps esitetään Viitasaari Areenalla 7.7. klo 19.

Festivaalin ohjelmassa ovat lisäksi aiemmin julkistetut IEMA Ensemblen konsertti 4.7. ja säveltäjä Walter Sallisen ja kirjailija-dramaturgi Klaus Maunukselan Matrix of Modernity -installaation kantaesitys 5.7. Ohjelmassa on myös ilmaiskonsertteja ja mielenkiintoista puheohjelmaa. Koko ohjelma löytyy nettisivuiltamme osoitteesta musiikinaika.org.

Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto on valinnut Viitasaaren kaupungin Aikamme musiikki -keskuksen maakunnalliseksi kärkihankkeeksi. Kaupunki on saanut 70 000 euron apurahan yhteistyössä Musiikin ajan taustaorganisaation Viitasaaren Kesäakatemia ry:n kanssa toteutettavaan hankkeeseen, jonka tavoitteena on luoda Viitasaarelle ympärivuotinen nykymusiikkikeskus. Aikamme musiikki -keskusta käsitellään Musiikin ajan yhteydessä kaupungin järjestämässä Musiikin aika kulkee edellä -keskustelutilaisuudessa. Teemakeskustelu pidetään Viitasaaren kaupungintalolla tiistaina 2.7. klo 16.30–17. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Varaa majoitus ajoissa – paikkoja rajallisesti

Viitasaaren majoituskapasiteetti on rajallinen, ja majoitusta etsiessä kannattaa katsoa myös hiukan etäämmälle: mukavia majoituspaikkoja löytyy myös naapurikunnista.

Meillä on ilo esitellä uusi yhteistyökumppanimme, upea ja uniikki majoituspalvelu Bear Manor B&B! Bear Manor sijaitsee Kannonkoskella, 32 km Viitasaarelta länteen (autolla 28 minuuttia) ja se toivottaa myös Musiikin ajan vieraat tervetulleiksi viihtymään konserttien lomassa luonnon rauhaan.

Tutustu Bear Manoriin Facebookissa ja Instagramissa. Voit tiedustella ja tehdä varauksen puhelimitse +358 40 1433 01 tai sähköpostitse sales@bearmanor.fi

Viitasaarella majoitusta voi tiedustella ainakin seuraavista:
Hotelli Pihkuri, 020 7981 440 (keskusta)
Wiikin kartano, 0405313277 (15 km keskustasta pohjoiseen)
Hännilänsalmi Camping, 014 572 550 (6 km keskustasta etelään)

Autoilevien kannattaa tutkia mökkimajoituksen mahdollisuudet, ja myös bussiyhteydet Jyväskylään ovat konserttiaikataulujen kannalta kohtalaisen hyvät.

Majoitusta Pihtiputaalla (autolla 30 min / 38 km Viitasaarelta pohjoiseen)
Hotelli Koto, 014 562 110, info@kotohotel.fi
Niemenharjun Matkailukeskus, 020 786 6370, info@niemenharju.fi (huoneita, mökkejä, camping, caravan)

Kannonkoskella majoitusta tarjoaa myös Piispala, 0207 694 300 (35 min / 40 km Viitasaarelta länteen, oma auto välttämätön), luonnon keskellä valtava määrä erilaisia majoitustiloja huoneista suuriin mökkeihin.

Olemme koonneet majoituspaikkojen tietoja myös verkkosivuillemme. Käy tutustumassa! Kuulemme mielellämme myös muista majoituspalveluista lähiseudulla.

Lipunmyynti avautuu 4. kesäkuuta 

Musiikin ajan koko ohjelman löydät internet-sivuiltamme osoitteesta musiikinaika.org. Liput ovat myynnissä Lippupisteessä 4.6. alkaen.

Tervetuloa Musiikin aikaan 2024!

Lisätiedot:

Viestintäsuunnittelija Sampsa Heiniö, press.musiikinaika@gmail.com, +358 40 671 2977

Taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, +358 40 742 6345

www.musiikinaika.org


Facebook
Instagram
Viestipalvelu x
Threads