Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan kesäkurssien kolmas huippuopettaja Mark Applebaum

Musiikin ajan kesäkurssien kolmas huippuopettaja Mark Applebaum

Stanfordin yliopiston sävellyksen ja musiikinteorian professori Mark Applebaum (s. 1967) saapuu Viitasaaren Musiikin aika -festivaalille pitämään kurssin otsikolla “Musical Collisions and Radical Creativity”. Kurssi kutsuu säveltäjiä, esiintyjiä ja säveltäjä-esiintyjiä löytöretkelle musiikillisen kulttuurin marginaaleihin etsimään itsenäisiä ja omalaatuisia luovia impulsseja. Kurssin aihealueita ovat muun muassa esityksen rituaalisuus, hiljaisuuden hetkellisyys, “yksilön kulttuurin” uhat ja mahdollisuudet, visuaalinen musiikki, koreografia sekä moni- ja intermediaalisuus. Kurssi käyttää hyväkseen sävellyksen, improvisaation ja komprovisaation tekniikoita.
Mark Applebaum väitteli San Diegosta (University of California), jossa hän opiskeli pääasiassa Brian Ferneyhough’n johdolla. Hänen soolo-, ooppera- ja elektroakustisia teoksiaan samoin kuin kamariyhtyeille, kuoroille ja orkestereille sävellettyä musiikkiaan on esitetty ympäri maailmaa, ja merkittävät ensi-illat ovat tapahtuneet Darmstadtin kesäfestivaalilla. Hän on säveltänyt tilausteoksia mm. Betty Freemanille, Merce Cunningham Dance Companylle, Fromm Foundationille, Paul Dresher Ensemblelle, Wien Modernille, Kronos Quartettille, Jerome Foundationille ja American Composers Forumille. Hänen musiikkiaan on levytetty merkeille Innova, Tzadik, Capstone ja SEAMUS. Jazzpianistina Applebaum on esiintynyt ympäri maailmaa. Vuonna 1994 hän sai palkinnon Southern California Jazz Society:ltä.
Kurssi järjestetään Musiikin aika -festivaalin yhteydessä 4.-9.7.2017, ja sille on hakuaikaa 15.3. saakka. Aikaisemmin Musiikin aika on julkistanut kesälle 2017 Susanna Mälkin johtaman kapellimestarikurssin sekä sävellyskurssin James Dillonin johdolla. Festivaaliohjelma julkistetaan toukokuussa.

Mene suoraan kurssin omille sivuille.
Lisätietoja:

www.musiikinaika.org

Taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org, puh. +358 (0)40 724 6345