Etusivu > Uutiset > Musiikin ajan avaustapahtuma yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Musiikin laitoksen kanssa

Musiikin ajan avaustapahtuma yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Musiikin laitoksen kanssa

Musiikin Aika 2015 avataan ainutlaatuisella yhteistyöllä

Viitasaaren Musiikin Aika aloitetaan tiistaina 30.6. ainutlaatuisella yhteistyöllä Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen kanssa. Festivaalitoimistossa, aivan Viitasaaren torin kupeessa (Rantatie 6), on mahdollista tutustua uusimpiin musiikkiteknologisiin innovaatioihin. Tilaisuus järjestetään klo 12-15.

Musiikin laitos on kehittänyt osana TEKES-rahoitettua hanketta Smart Hand –musiikkikäsineet sekä musiikkimaton. Smart Hand –käsine on tarkoitettu kaikenikäisille käyttäjille. Tavoitteena on käsineen avulla tehdä soittamaan oppimisesta entistä innostavampaa ja musiikin perusteista helpommin ymmärrettäviä. Musiikkimatto on tarkoitettu pienten lasten ja heidän vanhempiensa iloksi. Maton äänimaailma on mahdollista muokata mieltymysten mukaisiksi ja taitojen karttuessa vanhemmat voivat luoda maton avulla mielenkiintoisia ääniympäristöjä lapsille.

Musiikin Aika haluaa kutsua festivaalin aloitustilaisuuteen erityisesti pienet lapset ja heidän vanhempansa. Kyseessä on ainutlaatuinen tutkimusasetelma, jossa halutaan selvittää, kuinka ryömimisikäiset lapset kuulevat ja hahmottavat äänimaisemia. Tilaisuudessa on lisäksi mahdollisuus kokeilla muitakin uusia musiikin tuottamistapoja. Paikalle on tuotu muutamia musiikin käyttöliittymiä, kuten musiikkisormus (Hot Hand), musiikkipallo (AlphaSphere) sekä käden liikkeellä ohjattava laite (Leap Motion), joiden avulla musiikkia voi tehdä myös ilman nuottien tai tiettyjen instrumenttien soiton osaamista. Tapahtumaan on vapaa pääsy!