Etusivu > Uutiset > Kesäakatemian 2022 sävellyskurssi, opettajana säveltäjä Mauro Lanza

Kesäakatemian 2022 sävellyskurssi, opettajana säveltäjä Mauro Lanza

Mauro Lanza

Mauro Lanzan sävellyskurssilla kurssin opiskelijat työskentelevät yhdessä kansainvälisten nykymusiikkiin perehtyneiden yhtyeiden kanssa. Kurssi huipentuu päätöskonserttiin, jossa kuullaan osallistujien sävellysten kantaesityksiä. 

Venetsiassa syntynyt ja opiskellut Lanza on nykymusiikin uranuurtaja. Hänen lähestymistapa säveltämiseen on kokeileva, perinteiset klassiset soittimet yhdistetään syntetisaattoreihin ja itsetehtyihin soittimiin. Lanzalle sävellystyö on jatkuva vuoropuhelu jossa äänen ja sen lähteen todellisuus ja kirjoitetun musiikin abstraktius kohtaavat toisiaan.  Lanzan ominaispiirteisiin kuuluvat pyrkimys monitaiteellisuuteen ja monialaisuuteen, mm. videotaiteen kanssa. 

Mauro Lanzalla on pitkä yhteistyöhistoria nykymusiikkia esittävien kamariyhtyeiden kanssa (2e2m, Alternance, Athelas, Court-Circuit, InterContemporain, Klangforum, Mosaik, musikFabrik, United Berlin, Repertorio Zero).Hän on opettanut säveltämistä McGill- yliopistossa Montrealissa (2004/ 2005), Cuneon konservatoriossa (2004/ 2010), Barcelonan Escola Superior de Música de Catalunyassa (2013/ 2014) ja Hochschule für Musik Detmold- korkeakoulussa (2014/ 2015). IRCAMissa hän yhdisti sävellys- ja tutkimustyötä ja on toiminut vuosittaisen sävellyskurssin avustajana 2010-2013. Sävellyskurssi koostuu julkisista luennoista ja yksityistunneista. Kurssin on mahdollista ilmoittautua säveltämään uutta teosta tietylle kamarikokoonpanolle (mm. Quartetto Maurice, Schallfeld Ensemble, International Ensemble Modern Academy). Sävellys kantaesitetään festivaalin aikana. Yhtyeet, 2-6 muusikon kamarikokoonpanoja, ilmoitetaan valituille osallistujille.

Kurssin ikäraja on 32 vuotta (syntynyt 1.7.1990 jälkeen). Opetuskieli on englanti. Kurssimaksuun sisältyy kurssille osallistuminen, kaikille avoimet luennot ja keskustelutilaisuudet sekä pääsy kaikkiin festivaalikonsertteihin.

Ulysses Networkin logo