Etusivu > Uutiset > Kaija Saariaho ja Camilla Hoitenga Musiikin ajan kurssien opettajiksi

Kaija Saariaho ja Camilla Hoitenga Musiikin ajan kurssien opettajiksi

Viitasaarella heinäkuun alussa järjestettävä Musiikin aika -festivaali on julkaissut kaksi ensimmäistä kesäakatemiakurssiaan. Sävellyskurssia opettaa Kaija Saariaho, yksi tunnetuimmista suomalaisista nykysäveltäjistämme. Pariisissa nykyään asuva säveltäjä on 1990-luvun lopulta lähtien säveltänyt oopperoita suurella menestyksellä, ja työstää tällä hetkellä viidettä oopperaansa. Useasti palkitun säveltäjän (mm. Grawemeyer Award, Wihuri-palkinto, Nemmers Prize, Sonning Prize ja Polar Music Prize) musiikkia kuullaan runsaasti myös festivaalin ohjelmassa.

Kamarimusiikkikurssia mentoroi huilisti Camilla Hoitenga. Ympäri maailmaa esiintyvä taiteilija on tunnettu erityisesti yhteistyöstään Kaija Saariahon ja Karlheinz Stockhausenin kanssa, ja palkittu Saariaho-levytyksistään. Kamarimusiikkikurssilla Hoitenga työskentelee soolosoittajien tai valmiiden kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa nykymusiikkiteosten parissa.

Kursseille ilmoittautuminen alkaa 15.1.2019, jolloin julkistetaan myös kolmas kesäakatemiakurssi. Koko festivaalin ohjelmisto julkistetaan myöhemmin keväällä 2019. Musiikin aika -festivaali sekä kesäkurssit järjestetään 2.-8.7.2019.

Lisätietoja: taiteellinen johtaja Johan Tallgren, johan.tallgren@musiikinaika.org sekä 040 724 6345
www.musiikinaika.org