Etusivu > Uutiset > Haku käynnissä Viitasaaren Musiikin ajan kursseille

Haku käynnissä Viitasaaren Musiikin ajan kursseille

Viitasaaren Musiikin aika tarjoaa 3.-9.7.2018 jälleen korkeatasoisia nykymusiikin ja improvisaation kursseja maailman johtavien säveltäjien, pedagogien ja muusikoiden johdolla. Tähän mennessä suurinta kiinnostusta on herättänyt Chaya Czernowinin opettama sävellyskurssi, jonka hakuaika loppuu perjantaina 16.2. Harvardissa opettavan Czernowinin musiikkia esitetty laajasti ympäri maailmaa parhaimpien orkestereiden ja muusikoiden toimesta, ja hän on haluttu vierailija myös opetustehtävissä.

Improvisaatiokurssin ja elektroniikkalaboratorion haku on auki maaliskuun loppuun saakka. Improvisaatiokurssia pitävät laulaja-säveltäjä Jennifer Walshe ja japanilainen äänirunoilija ja improvisaattori Tomomi Adachi. Kurssilla painotetaan improvisaation ja ääni-improvisaation fyysisiä ja tilallisia ominaisuuksia, mutta tutustutaan myös epätavanomaisempiin lähestymistapoihin kuten telepatiaan ja okkultisiin ennustamiskäytäntöihin.

Elektroniikka-laboratoriossa osallistujien on mahdollista syventää omaa teknistä osaamista teknologian käytöstä (esim. liiketunnistusteknologia) nykymusiikissa IRCAMin asiantuntijoiden (mm. Serge Lemouton ja Frederick Bevilacqua) sekä elektroniikan käyttöön perehtyneiden, festivaalilla vierailevien säveltäjien (mm. Rolf Wallin, Alexander Schubert ja Sampo Haapamäki) ja muusikoiden kanssa. Laboratorio tarjoaa moduleita säveltäjille, esiintyjille ja musiikkiteknologian ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita nykymusiikista ja teknologian käytön eri osa-alueista ja uusimmista tuulista. Kurssia isännöi defunensemblen taiteellinen johtaja, säveltäjä Sami Klemola.

Kursseille osallistuminen maksaa aktiiviopiskelijoilta 250 € ja passiiviopiskelijoilta 100 €. Aktiiviopiskelijoiden kurssin hintaan kuuluu sisäänpääsy kaikkiin festivaalikonsertteihin jotka eivät ole loppuunmyytyjä. Kurssien opetuskieli on englanti.