Etusivu > Uutiset > 39. Musiikin aika -festivaali siirtyy vuodella

39. Musiikin aika -festivaali siirtyy vuodella

Vallitsevan koronavirustilanteen johdosta maan hallitus on tehnyt 22.4. linjauksen kesäfestivaalien perumisesta 31.7. saakka. Näin ollen 39. Musiikin aika -festivaali ja siihen liittyvät Viitasaaren kesäakatemian kesäkurssit siirtyvät vuoteen 2021.

Musiikin aika on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1982 saakka ja tuleva kesä on ensimmäinen kerta historiassa, kun festivaalia ei voida järjestää. ”Kansainvälisenä festivaalina ja kesäakatemiana meillä vierailee vuosittain lukuisia kansainvälisiä taiteilijoita ja opiskelijoita, joiden elämään vaikuttavat seuraavina kuukausina eri maiden vallitsevat olosuhteet, lainalaisuudet ja kansainväliset matkustusrajoitukset. Kurssimme ovat saaneet tänä vuonna paljon huomiota, mutta olosuhteiden johdosta saimme vähemmän hakemuksia kuin aiempina vuosina. Tässä epävarmassa ja muuttuvassa kansainvälisessä tilanteessa ei olisi ollut otollista järjestää akatemiaa ja festivaalia.” kertoo Musiikin ajan taiteellinen johtaja Johan Tallgren.

Musiikin aika neuvottelee parhaillaan opettajien kanssa tälle vuodelle suunniteltujen kurssien siirtämisestä ensi vuodelle. Kursseille hakeneisiin opiskelijoihin ollaan erikseen yhteydessä. Monet tälle kesälle sovituista vierailuista siirtyvät tulevien vuosien festivaaleille jo  ensi vuoden työn alla olevan ohjelmiston viereen . ”Aiomme olla jatkossakin ajankohtainen festivaali, joka reagoi kuratoinnissa yhteiskunnan muutoksiin ja haasteisiin”, tähdentää Tallgren.

Musiikin aika järjestetään Viitasaarella alustavan suunnitelman mukaan seuraavan kerran 6.-12.7.2021.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Mikko Leppänen 
mikko.leppanen@musiikinaika.org
 p. 040 564 5511                     

Taiteellinen johtaja Johan Tallgren 
johan.tallgren@musiikinaika.org
p. 040 724 6345