Etusivu > Uutiset > 2024 > heinäkuu

Kuukausi: heinäkuu 2024

Musiikin aika hurmasi yleisön innostavilla ja omaperäisillä konserteilla

Vuoden 2024 Musiikin aika -festivaali tarjosi huikeita konsertteja, joista monessa koeteltiin yleisön ja esiintyjien perinteisiä rooleja. Tapahtumassa esiintyi useita nykymusiikin kansainvälisiä huippuyhtyeitä ja -muusikoita, kuten IEMA Ensemble, NEKO3, Decoder Ensemble ja Hanna Hohti. Osallisuuspelit-teeman alla järjestetty festivaali sai yleisöltä innostuneen vastaanoton. Osallistumisen tematiikkaa testattiin käytännössä heti avajaiskonsertissa 4.7., kun säveltäjä Oscar Bianchin Orango -teos yhdisti… Lue lisää »

Musiikin aika soi edellä -teemakeskustelu

Mitä hyvää nykymusiikki voi merkitä ihmiselle ja yhteisöille? Voiko musiikki olla liiketoimintaideoiden ja innovaatioiden lähde? Ovatko maaseutu ja nykymusiikki yhtä lailla marginaalissa tämän päivän yhteiskuntakehityksessä? Voiko sieltä murtautua esiin?

Aikamme musiikki -hankkeen selvityshenkilö, musiikkineuvos Hannu Ikonen
Professori, Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin laitoksen johtaja Heikki Hanka
Säveltäjä, Tampere Biennalen taiteellinen johtaja Minna Leinonen
Säveltäjä, Nykymusiikkiseura Lokakuu ry:n puheenjohtaja Sanna Ahvenjärvi
Erikoistutkija Sakarias Sokka, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore

Musiikin aika alkaa huomenna

IEMA Ensemble, NEKO3, Laura Bowler, Hanna Hohti ja muut huipputaiteilijat kutsuvat Sinut aikamme parhaan nykymusiikin pariin Viitasaarelle 2.–7.7. Osallisuuspelit -teema tarjoaa uniikkeja konserttikokonaisuuksia, joista monessa on mukana näyttämöllisyyttä ja muuta esitystaidetta. Nyt on aika suunnata elämysten pariin kesäiseen Keski-Suomeen! Italialais-sveitsiläisen säveltäjä Oscar Bianchin teos Orango laittaa yleisön ja muusikoiden roolit uuteen järjestykseen. Muusikoiden lisäksi esityksessä… Lue lisää »