Etusivu > Kurssit

Kurssit

Musiikin ajan kesäkurssit 2022

Hakuaika kesän 2022 kursseille on alkanut! Katso kurssikohtaiset hakuajat kunkin kurssin kohdalta.

Sävellyskurssi 5.–11.7.2022

opettajana säveltäjä Mauro Lanza

Kurssilla opiskelijat voivat työskennellä joko festivaalin residenssiyhtyeiden kanssa (mm. Quartetto Maurice, Schallfeld Ensemble, International Ensemble Modern Academy) tavoitteena kantaesitys kurssin päätteeksi, tai työstää omia sävellyksiään opettajan johdolla. Käytettävissä olevat kamariyhtyeet (2-6 muusikkoa) ilmoitetaan valituille opiskelijoille. Sävellyskurssin hakemukset on lähetettävä viimeistään 6.3.2022.

Kurssikuvaus ja hakeminen

Sävelletyn teatterin kollaboraatio esiintyjille ja säveltäjille 5.–11.7.2022

opettajana säveltäjä ja muusikko Mark Applebaum

Kurssilla opiskelijat luovat monitaiteen keinoin sävellettyä teatteria yhdistäen musiikkia, koreografiaa ja performanssitaidetta. Kurssi on avoin kaikkien alojen taiteilijoille (katso tarkemmat tiedot kurssikuvauksesta). Kurssin hakemukset on lähetettävä viimeistään 31.3.2022

Kurssikuvaus ja hakeminen

Aikamme harmonikka 5.–11.7.2022

opettajana harmonikkataiteilija Andreas Borregaard

Kurssilla keskitytään aikamme musiikin tulkitsemiseen harmonikalla ja soittimen erilaisiin ilmaisumahdollisuuksiin. Kurssilla harjoitettavia teoksia esitetää kurssin päätteeksi konsertissa osana Musiikin ajan festivaaliohjelmaa. Hakuaika on päättynyt, mutta otamme vielä myöhäisiä hakemuksia vastaan.

Kurssikuvaus ja hakeminen

Moninaisuuden kuratointi 5.–10.7.2022

opettajina Julia Gerlach, Vigdis Jakobsdottir, Du Yun ja Toks Dada

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Moninaisuuden kuratointi nykymusiikkikentällä -kurssi järjestetään 5.–10.7.2022. Kurssilla kansainvälisten huippuasiantuntijoiden johdolla pohditaan kuratoinnin eettisiä kysymyksiä, sosiaalista vastuuta ja uusien yleisöjen tavoittamista. 

Kurssin hakuaika päättyy 31.3.2022. Hakijoiden tulisi olla korkeintaan 35-vuotiaita, ja heillä tulisi olla valmius keskustella ja esitellä omia kuratointiin liittyviä projektejaan osana kurssia. Hakuaika on päättynyt, mutta otamme vielä myöhäisiä hakemuksia vastaan.

Kurssikuvaus ja hakeminen