Etusivu > Kurssit > Aikamme piano, opettajana Marilyn Nonken

Aikamme piano, opettajana Marilyn Nonken

30.6.-5.7.2020

Kurssilla nuoret opiskelijat ja tulevat ammattilaiset pääsevät työskentelemään pianisti Marilyn Nonkenin kanssa 1900-luvun ja nykypianomusiikin parissa. Nonken on erityisen tunnettu yhteistyöstään spektrimusiikin säveltäjien (Tristan Murail, Hugues Dufourt, Jonathan Harvey) kanssa, mutta hänellä on myös runsaasti kokemusta niin New Yorkin koulukunnan edustajista (Morton Feldman, Alvin Lucier, John Cage) kuin myös 1900-luvun klassikoista (Schönberg, Ives, Messiaen) uusimpaan musiikkiin. Kurssille osallistuvilla pianisteilla on sekä yksityistunteja että ryhmäopetusta ja kurssi päättyy konserttiin festivaalilla. Kurssille voi hakea myös pianoduona.  

Kurssille osallistujan tulee olla syntynyt 1.1.1985 jälkeen. Kurssi opetetaan englanniksi.

Ilmoittautuessasi liitä mukaan seuraavat tiedot:

  • Hakulomake
  • Kaksi äskettäistä äänitettä esiintymisistäsi
  • Lyhyt motivaatiokirje sisältäen ohjelmiston, jota haluat työstää kurssilla 
  • CV englanniksi tai suomeksi (enintään kaksi sivua) 

Kurssimaksut:

Kurssimaksu on aktiivioppilailta 250 €. Maksuun sisältyy kurssille osallistuminen, kaikille avoimet luennot ja keskustelutilaisuudet sekä pääsy kaikkiin festivaalikonsertteihin.

Piano- ja sävellyskursseille otetaan myös passiivioppilaita. 100 € passiivioppilasmaksulla voi osallistua kuuntelijana kursseille lukuun ottamatta yksityistunteja. Passiivioppilasmaksu ei sisällä vapaata pääsyä festivaalin konsertteihin.

Marilyn Nonken 

Marilyn Nonkenin debyyttiresitaali sai erinomaiset arvostelut 1993. Häntä pidetään yhtenä tärkeimmistä nykymusiikin tulkitsijoista ja hänen soittoaan on ylistetty useissa alan johtavissa julkaisuissa. Vuodesta 2006 Nonken on toiminut apulaisprofessorina ja piano-osaston johtajana New Yorkin yliopistossa. 

Nonken on konsertoinut johtavissa taloissa ympäri maailmaa, mm. Carnegie Hall, Lincoln Center, Miller Theatre, Guggenheim Museo, Neue Galerie, Poisson Rouge, Roulette (New York), IRCAM, Reid Hall,  ja Théâtre Bouffe du Nord (Pariisissa), ABC (Melbourne), Logos (Ghent), Instituto Chileno-Norteamericano (Santiago), Chicago Cultural Center ja  Symphony Center, Barnes Foundation (Philadelphia), Phillips Collection (Washington DC), Menil Collection ja Rothko Chapel (Houston), sekä oppilaitoksissa ympäri maailman.

Hän on myös tunnettu vieras festivaaleilla, joista mainittakoon Résonances ja Festival d’Automne (Pariisi), Aspects des Musiques d’Aujourd-hui (Caën), Rencontres Musicales de Jaugette, ATEMPO (Caracas), New Music Days (Ostrava), Musikhøst (Odense),When Morty Met John, Making Music, Works and Process, ja  Composers Now (New York), American Sublime (Philadelphia), The Festival of New American Music (Sacramento),  Music on the Edge (Pittsburgh), Puerto Piano (San Juan), Piano Festival Northwest (Portland), NUNC! (Chicago), Unruly Music (Milwaukee), ja William Kapell International Piano Festival. 

Hänen resitaalinsa Musica nova Helsingissä 2009 sai paljon huomiota suomalaisessa lehdistössä. 

Marilyn Nonken on kantaesittänyt teoksia muun muassa säveltäjiltä Michael Byron, Richard Carrick, Yu-Hui Chang, Victoria Cheah, Jason Eckard, Michael Finnissy, Michael Kuehn, Liza Lim, Tristan Murail, Arlene Sierra, Christopher Trapani sekä Nina C. Young.  

Yleisimmin Nonken esiintyy solistina, mutta hän työskentelee mielellään myös mm. newyorkilaisen Argento New Music Projectin ja bostonilaisen Sound Icon -yhtyeiden kanssa. Duopianistina hän esiintyy ja levyttää Sarah Rotenbergin, Maunel Lauferin, Irina Kataevan, Augustus Arnonen ja Joseph Kuberan kanssa.

Marilyn Nonken on opiskellut Eastman Schoolissa David Burgen johdolla ja hänellä on tohtorintutkinto musiikkitieteistä Columbian yliopistosta. Hänen monografiansa The Spectral Piano sai loistavat arvostelut ilmestyessään vuonna 2015. Toinen hänen kirjoistaan, Identity and Diversity in New Music: The New Complexities julkaistiin heinäkuussa 2019. Nonken on kirjoittanut osia Messiaenista myös teoksiin Perspectives on the Performance of French Piano Music, Messiaen Perspectives sekä Messiaen in Context ja Oxford Handbook of Spectral Music, joka ilmestyy pian. Hän on myös osallistunut useiden tieteellisten artikkeleiden kirjoittamiseen ja toiminut Contemporary Music Review -julkaisun vierailevana toimittajana.

Nonken soittaa Steinwayn soittimilla. Hän on levyttänyt levymerkeille New World, Mode, Lovely Music, Albany, Metier, Divine Art, Hanging Bell, Harrison House, Innova, CRI, BMOP Sound, New Focus, Kairos, Tzadik, ja Bridge. Hänen tulevat levynsä sisältävät Stephen Marotton (Mode) kanssa levytetyn Morton Feldmanin koko tuotannon sellolle ja pianolle sekä soolopianomusiikkia Richard Carrickilta ja Nina C. Youngilta.

Ilmoittaudu kurssille täällä: Registration for Time of Music Summer Academy 2020.

Marilyn Nonken
Marilyn Nonken