Suomi
English

Kamarimusiikkikurssi esiintyjille, tutorina huilisti Camilla Hoitenga

Kurssipäivät: 2.-7.7.
Saapumispäivä: 1.7.
Lähtöpäivä: 8.7.

Kurssilla opiskelijat ja nuoret ammattilaiset voivat työstää sovittua soolo- tai kamarimusiikkiohjelmistoa huilisti Camilla Hoitengan johdolla. Hoitenga on tunnettu erityisesti yhteistyöstään Kaija Saariahon ja Karlheinz Stockhausenin kanssa. Kurssi sisältää  soolo- ja kamarimusiikkitunteja ja päättyy loppukonserttiin. Hakemuksen voi jättää soolosoittajana tai olemassa olevana duona tai kamarimusiikkiyhtyeenä.

Huilisti Camilla Hoitenga on kotonaan lavoilla eri puolilla maailmaa kuten Carnegie Hallissa New Yorkissa, Royal Festival Hallissa Lontoossa, Moskovan Kremlissä ja Pekingin Kielletyssä kaupungissa. Hänet tunnetaan erityisesti yhteistyöstä Kaija Saariahon ja Karlheinz Stockhausenin kanssa.  Hän on kantaesittänyt huilukonserttoja joita hänelle ovat säveltäneet mm. Kaija Saariaho, Péter Köszeghy, Ken-Ichiro Kobayashi ja Raminta Serksnyte. Hän on työskennellyt mm. London Philharmonic -orkesterin, Chicago Symphonyn, Royal Philharmonic of Stockholmin, Suomen Radion Sinfoniaorkesterin sekä Pariisin, Barcelonan, Helsingin, Berliinin, Kioton, Tampereen, Frankfurtin, Vilnan orkestereiden kanssa sekä kapellimestarien kanssa kuten Jukka-Pekka Saraste, Susanna Mälkki, Alan Gilbert, Christoph Eschenbach, Marin Alsop, ja Vladimir Jurowski. Festivaaliesiintymisiä hänellä on Ojaista Pariisiin, Salzburgiin ja Kiotoon.

Hänen ohjelmistonsa ulottuu Bachin edeltäjistä Stockhausenin seuraajiin sekä pelkästään huilulle sävelletyistä konsertoista (Stockhausen, Eötvös), elävän videon ja elektroniikan kanssa tehtäviin teoksiin (Jean-Baptiste Barrière, Claudia Robles) sekä improvisaatioon (Jean-Marc Montera ja Taavi Kerikmäe). Erityisesti Kaija Saariahon teoksista tehdyt levytykset ovat voittaneet palkintoja mm. Ranskassa, Iso-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa.

Camilla Hoitenga on opettanut State University of New Yorkissa sekä Folkwang Hochschule Essen/Duisburgissa ja pitää mestarikursseja ja workshopeja eri aiheista kaikenikäisille muusikoille.

Hänen omat huiluopettajansa olivat Darlene Dugan, Alexander Murray, Peter Lloyd ja Marcel Moyse. Lisää inspiraatiota hän sai opinnoistaan filosofi Nicholas Wolterstorfin kanssa Calvin Collegessa (B.A), sekä varhaisen musiikin asiantuntijan George Hunterin kanssa, säveltäjien Ben Johnston ja Sal Martirano kanssa sekä etnomusikologi Bruno Nettlin kanssa University of Illinoisissa (M.Mus., D.M.A.), sekä erityisesti Karlheinz Stockhausenin kanssa Kölnissä.

Hoitenga on syntynyt Grand Rapids, Michiganissa (USA), ja asuu tällä hetkellä Kölnissä, Saksassa sekä Sylvassa, North Carolina.

Kurssi on osa Ulysses-hanketta ja Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelman osarahoittama.

Hakijaprofiili:

  • Yläikäraja: Syntynyt jälkeen 1.1.1987
  • Kurssin kieli: Englanti

Hakemusdokumentit (täytetään ja lähetetään sähköisesti):

  • Hakemuslomake (online, linkki hakemuslomakkeeseen avautuu 15.1.2019)
  • Kaksi viimeaikaista esimerkkiä hakijan esityksistä (musiikkitiedostot linkkeinä)
  • Lyhyt motivaatiokirje
  • Curriculum vitae englanniksi tai suomeksi (max. 2 sivua)
Sävellyskurssi, opettajana Kaija Saariaho KATSO LISÄÄ
Kamarimusiikkikurssi, opettajana huilisti Camilla Hoitenga  KATSO LISÄÄ
Improvisaatiokurssi, opettajana John Butcher KATSO LISÄÄ