Etusivu > Uutiset > Kesän 2021 kurssit on julkaistu

Kesän 2021 kurssit on julkaistu

Haku Musiikin ajan kesäkursseille on alkanut.

Musiikin ajan kesäkurssit on julkaistu ja haku on alkanut 1.4.2021. Ja tämä ei ole aprillipilaa, vaikka korona on viivästyttänyt kurssien julkaisua ja tehnyt suunnittelusta paljon tavanomaista haastavampaa. Kaksi kesäkurssia järjestetään, koronaturvallisuudesta huolehtien ja ajankohtaisia viranomaisohjeita noudattaen. Kursseille ilmoittautuminen päättyy 2.5.2021.

Rebellion for Sale on Viitasaaren Kesäakatemian kursseista ensimmäinen, jolle voivat osallistua muusikoiden tai säveltäjien ohella myös muut luovien ja esittävien alojen taiteilijat, esim. tanssijat, sirkustaiteilijat, näyttelijät, käsikirjoittajat tai performanssitaiteilijat. 

Nykyoopperaan ja musiikkiteatteriin erikoistunut  Opera Lab Berliinin pääohjaaja Michael Höppner ja paljon mediaalisista teoksistaaan  huomiota saanut säveltäjä Brigitta Muntendorf ohjaavat työskentelyä kurssilaisten keskinäiseen vuorovaikutukseen ja yhdessä luomiseen perustuvassa poikkitaiteellisessa kurssilaboratoriossa, jossa jokainen kurssilainen voi soveltaa omaa erikoisalaansa ja laajentaa osaamistaan muiden taiteen lajien suuntaan. Kurssilla valmistellut esitykset esitetään kurssin päätteeksi.

Suomalaiset nykymusiikin huippuammattilaiset ovat opettamassa Aikamme kamarimusiikki -kurssilla. Tristero-pianotrion muusikot, pianisti Emil Holmström, viulisti Eriikka Maalismaa ja sellisti Markus Hohti, seuranaan kitaristi Petri Kumela johdattavat kurssilaiset nykymusiikin esittämisen saloihin. Kurssi sisältää soolo- ja kamarimusiikkitunteja ja päättyy loppukonserttiin.

Aiemmissa ilmoituksissa mainittu Sandeep Bhagwatin ja Catherine Millikenin kollaboratiivisen säveltämisen verkkokurssi on  valitettavasti  jouduttu perumaan. Viime kesälle  suunniteltu moninaisuuden kuratointi -kurssi siirtyy kesälle 2022.

Lisätietoja: www.musiikinaika.org/kurssit