Etusivu > Uutiset > Aikamme piano, opettajana Marilyn Nonken

Aikamme piano, opettajana Marilyn Nonken

Marilyn Nonken

Aikamme piano

Kurssilla pianonsoiton opiskelijat ja nuoret ammattilaiset pääsevät työskentelemään pianisti Marilyn Nonkenin kanssa 1900-luvun nykypianomusiikin parissa. Nonken on erityisen tunnettu yhteistyöstään spektrimusiikin säveltäjien (Tristan Murail, Hugues Dufourt, Jonathan Harvey) kanssa, mutta hänellä on myös runsaasti kokemusta niin New Yorkin koulukunnan edustajista (Morton Feldman, Alvin Lucier, John Cage) kuin myös 1900-luvun klassikoista (Schönberg, Ives, Messiaen) uusimpaan musiikkiin. Kurssille osallistuvilla pianisteilla on sekä yksityistunteja että ryhmäopetusta. Kurssin päätteeksi kurssilaiset esiintyvät festivaalilla kurssin päätöskonsertissa.

Marilyn Nonken

Marilyn Nonkenia pidetään yhtenä tärkeimmistä nykymusiikin tulkitsijoista ja hänen soittoaan on ylistetty useissa alan johtavissa julkaisuissa. Hänen debyyttiresitaalinsa sai erinomaiset arvostelut 1993. Vuodesta 2006 Nonken on toiminut apulaisprofessorina ja piano-osaston johtajana New Yorkin yliopistossa.

Nonken on konsertoinut johtavissa taloissa ympäri maailmaa, mm. Carnegie Hall, Lincoln Center, Miller Theatre, Guggenheim Museo, Neue Galerie, Poisson Rouge, Roulette (New York), IRCAM, Reid Hall, ja Théâtre Bouffe du Nord (Pariisissa ), ABC (Melbourne), Logos (Ghent), Instituto Chileno-Norteamericano (Santiago), Chicago Cultural Center ja Symphony Center, Barnes Foundation (Philadelphia), Phillips Collection (Washington DC), Menil Collection ja Rothko Chapel (Houston), sekä oppilaitoksissa ympäri maailmaa.

Hän on myös tunnettu vieras festivaaleilla, joista mainittakoon Résonances ja Festival Automne (Pariisi), Aspects des Musiques d’Aujourd-hui (Caën), Rencontres Musicales de Jaugette, ATEMPO (Caracas), New Music Days (Ostrava), Musikhøst (Odense),When Morty Met John, Making Music, Works and Process, ja  Composers Now (New York), American Sublime (Philadelphia), The Festival of New American Music (Sacramento),  Music on the Edge (Pittsburgh), Puerto Piano (San Juan), Piano Festival Northwest (Portland), NUNC! (Chicago), Unruly Music (Milwaukee), ja William Kapell International Piano Festival. Hänen resitaalinsa Musica Nova Helsingissä 2009 sai paljon huomiota suomalaisessa lehdistössä.

Yleisimmin Nonken esiintyy solistina, mutta hän työskentelee mielellään myös mm. newyorkilaisen Argento New Music Projectin ja bostonilaisen Sound Icon -yhtyeiden kanssa. Duopianistina hän esiintyy ja levyttää Sarah Rotenbergin, Maunel Lauferin, Irina Kataevan, Augustus Arnonen ja Joseph Kuberan kanssa.

Yhdistäen konsertoivan pianistin ja tutkijan uraa, Marilyn Nonken on väitellyt musiiikkitieteen tohtoriksi Columbia Universityssa. Hänen monografia The Spectral Piano (Cambridge University Press, 2015) oli arvostelumenestys. Monimuotoisuutta ja identiteettiä käsittelevä kirja Identity and Diversity in New Music: The New Complexities ​(Routledge) julkaistiin heinäkuussa 2019. Hän on kirjoittanut artikkeleita useisiin spektrimusiikkia käsitteleviin julkaisuihin:  Perspectives on the Performance of French Piano Music, Messiaen Perspectives sekä myöhemmin julkaistava Messiaen in Context and Oxford Handbook of Spectral Music.  

http://www.marilynnonken.com/

Kurssille osallistujan tulee olla syntynyt 1.7.1988 jälkeen. 

Kurssin opetuskieli: englanti

Ilmoittautuessasi liitä mukaan seuraavat tiedot:

Hakulomake

Kaksi äskettäistä äänitettä esiintymisistäsi

Lyhyt motivaatiokirje sisältäen kurssilla työstettävä ohjelmisto

CV englanniksi tai suomeksi (enintään kaksi sivua)

Haku viimeistään:

2.4.2023 24:00 Suomen aika (EET)