Suomi
English

Kurssi säveltäjille, opettajana Mauricio Sotelo

HAKU SÄVELTÄJÄKURSSILLE ON PÄÄTTYNYT! MUIDEN KURSSIEN OPISKELIJAT VOIVAT HAKEA KURSSIN PASSIIVIOPISKELIJOIKSI.

Kurssipäivät: 5.-10.7.

Saapumispäivä: 4.7.

Lähtöpäivä: 11.7.

 

Mauricio Sotelo on espanjalainen säveltäjä, kapellimestari ja professori. Hän opiskeli Wienissä sävellystä Francis Burtin johdolla sekä elektroakustista musiikkia Dieter Kaufmannin ja johtamista Karl Österreicherin kanssa. Mm. Spanish National Music Prize ja Queen Sofía International Prize for Composition –palkintojen saajan teoksia on esitetty Salzburgin festivaalilla, Venetsian Biennalessa sekä Saksan, Itävallan ja Espanjan tärkeimmillä musiikkilavoilla. Suomessa Sotelon teoksia on kuultu mm. vuonna 2013 Musica nova Helsingissä. Vuonna 2015 ensi-iltansa Teatro Realissa Madridissa sai Sotelon säveltämä Federico Garcia Lorcan keskeneräiseen näytelmään perustuva koko illan ooppera ”El Publico”. Tällä hetkellä Sotelo on sävellyksen professori Escola Superior de Música de Catalunya’ssa Barcelonassa.

Espanjalaisella kulttuurilla on suuri merkitys Sotelon työssä. Hän on työskennellyt flamencoartistien kanssa ja säveltänyt useita teoksia, joissa osana esittäjäkuntaa on ”cantaor”, flamencolaulaja. Toinen merkittävä musiikillinen vaikuttaja on Luigi Nono, jonka johdolla Sotelo täydensi opintojaan. Soinnilla on Sotelon musiikissa myös rakenteellinen rooli, ja hänen musiikistaan onkin käytetty nimitystä ”spectral flamenco”. www.mauriciosotelo.com

Sävellyskurssi sisältää yksilöopetusta sekä yhteisiä luentoja. Tämän lisäksi hyväksytyillä aktiiviopiskelijoilla on mahdollisuus työstää lyhyitä osia kamarimusiikkiteoksistaan (mahdolliset kokoonpanot ilmoitetaan myöhemmin) ensemblejen kanssa lukusessioissa.

 

Hakijaprofiili

– Edistyneet musiikin opiskelijat ja musiikin ammattilaiset

– Yläikäraja: Syntynyt jälkeen 1.1.1984 tai valmistunut tohtorintutkinto

– Kurssin kieli: Englanti

 

Hakemusdokumentit (täytetään ja lähetetään sähköisesti)

– Hakemuslomake (online, linkki hakemuslomakkeeseen alla)

– 2 viimeaikaista esimerkkiä hakijan sävellyksistä, mielellään eri kokoonpanoille

– Curriculum vitae englanniksi tai suomeksi (max. 2 sivua)