Suomi
English

Kapellimestarikurssi, opettajana Susanna Mälkki

HAKU KAPELLIMESTARIKURSSILLE ON PÄÄTTYNYT. Emme ota huomioon 15.2. jälkeen lähetettyjä hakemuksia.

Kurssipäivät: 2.-9.7.

Musiikin aika järjestää mestarikurssin nuorille kapellimestareille ikonisen ja teknisesti haastavan nykymusiikkiohjelmiston ympäriltä opettajanaan Susanna Mälkki. Yhtyeenä toimii Frankfurtista saapuva IEMA-yhtye yhdessä Ulysses Network -hankkeen muusikkostipendiaattien kanssa. IEMA (International Ensemble Modern Academy) on nuorista muusikoista koottu orkesteri, jota tutoroi saksalainen Ensemble Modern.

http://www.internationale-em-akademie.de/en

Kurssilla työstettävä ohjelmisto:

Magnus Lindberg: Jubilees
Veli-Matti Puumala: Chaint Chans (alkuperäinen versio)
Franco Donatoni: Spiri
Pierre Boulez: Derive 1
Harrison Birtwistle: Silbury Air
Ondrej Adamek: Ça tourne ça bloque
Bent Sørensen: Sirenengesang
Jonathan Harvey: Sringara Chaconne
Thomas Adés: Living Toys

(Ohjelmisto päivitetty 27.1.2017)

Hyväksytyt kurssilaiset harjoittavat kaikki teokset. Susanna Mälkki päättää kurssin edetessä kuka opiskelijoista esittää minkäkin teoksen kurssin loppukonserteissa 8. ja 9. heinäkuuta.

Susanna Mälkki on suomalainen kapellimestari ja sellisti. Hän on aloittanut muusikon uransa sellistinä ja opiskellut sellonsoittoa mm. Frans Helmersonin ja David Strangen johdolla. Orkesterinjohtoa Mälkki opiskeli Sibelius-Akatemiassa mm. Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla. Hänet on valittu Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian ja Lontoon Royal Academy of Music -korkeakoulun jäseneksi. Vuonna 2011 Mälkille myönnettiin Pro Finlandia -mitali.

Susanna Mälkki on vieraillut useiden eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten orkestereiden kapellimestarina ja johtanut lukuisia teoksia sekä oopperoita. Syksystä 2016 hän on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina ja syksyllä 2017 Mälkki aloittaa Los Angelesin filharmonikkojen päävierailijana. Susanna Mälkkiä on kuvailtu yhdeksi lahjakkaimmista kapellimestareista.

www.susannamalkki.com

Kapellimestarikurssi sisältää ryhmäluentoja sekä työskentelyä orkesterin kanssa.

Hakijaprofiili: Edistyneet musiikin opiskelijat ja ammattilaiset
Yläikäraja: Syntynyt jälkeen 1.1.1985
Kurssin kieli: Englanti

Hakemusdokumentit (täytetään ja lähetetään sähköisesti):

Hakemuslomake (online, linkki hakemuslomakkeeseen alla)
Videolinkki (Youtube, Vimeo tai vastaava, 1-3 kpl) hakijasta johtamassa orkesteria/yhtyettä, yhden kappaleista oltava vuoden 1945 jälkeen sävelletty
Curriculum vitae englanniksi (max. 2 sivua) sekä ohjelmistoluettelo johdetuista teoksista, jotka on sävelletty vuoden 1945 jälkeen