Etusivu > Uutiset

Uutiset

Musiikin aika tutkii osallisuutta ja osallistumista

Viitasaarella järjestettävä festivaali haastaa yleisön mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja mukaansatempaaviin konsertteihin. Kansainvälisiä huippuvieraita ovat muun muassa IEMA Ensemble ja Neko3 -trio. Musiikin ajan avaa tiistaina 2.7. järjestettävä Musiikin aika soi edellä –teemakeskustelu, jossa puhujina ovat muun muassa professori Heikki Hanka Jyväskylän yliopistosta ja säveltäjä, Tampere Biennalen taiteellinen johtaja Minna Leinonen. Viitasaaren kaupungintalolla klo 16.30–19 pidettävä… Lue lisää »

Musiikin aika soi edellä

Voiko pieni saada aikaan suurta? Onko edellä kulkeminen mahdollista myös nykymusiikin yleisösuhteen avartamisessa? Voisiko murtautuminen ulos marginaalista onnistua Keski-Suomen maaseudulta käsin?

Kurssit 2024

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Lue lisää ja hae nyt!

Sävellyskurssi

Viitasaaren Kesäakatemian sävellyskurssin opettajana toimii kesällä 2024 säveltäjä Jesper Nordin.

Jouluinen tervehdys Viitasaaren Musiikin ajasta!

Uusi vuosi odottaa jälleen uusine muistijälkineen ja seikkailuineen. Tässä ensisilmäys kesän festivaaliimme ja kesäkursseihimmme. Kursseille ilmoittautuminen avautuu tammikuussa!

Musiikin aika tarjosi unohtumattomia konserttielämyksiä ja tilateoksia

Musiikin aika kiittää lämpimästi kaikkia kesän 2023 festivaalista! Suuret kiitokset niin yleisölle, taiteilijoille, yhteistyökumppaneille kuin henkilökunnallemme! Viitasaarella 4.–9.7. järjestetyn festivaalin kohokohtia olivat London Sinfoniettan ja muiden huippuyhtyeiden vierailut, uusien teosten kantaesitykset ja vaikuttavat tilateokset. Ääniä ja tiloja –teeman ympärille rakennettu nykymusiikkifestivaali sai yleisöltä haltioituneen vastaanoton. Musiikin aika järjestetään seuraavan kerran 2.–7.7.2024. Kesän suurimuotoisimmat konsertit koettiin… Lue lisää »